Talks

Tijd voor toelichting en verdieping. Ontmoet de mensen achter de voorstellingen en verrijk je kijkervaring met exclusieve achtergrondinformatie.
Scroll naar beneden voor meer info.

Highlight

Kies voor één van onze highlights. Gegarandeerd een bijzondere ervaring!

Locatie

Operadagen Rotterdam gebruikt haar stad als podium én decor. Veel voorstellingen zijn op onalledaagse en onontdekte locaties in de stad: pleinen, woonkamers, kerken, een oude wasserij, winkels, bovenop de Bijenkorf en zelfs een fitnesscentrum.

Language no problem

Text isn't necessary for the correct perception of the performance. When there's text, it's English spoken or surtitled.

Making-of Het Nationale Lied

Benieuwd naar de totstandkoming van singalong-spektakel Het Nationale Lied? Draai alvast warm met deze making-of movie met beelden van een repetitie, en een interview met regisseur Marleen Scholten.

Het Nationale Lied is een samenwerking van acteurscollectief Wunderbaum en drie Rotterdamse koren: Koor op Zuid, Ropera aan de Maas en Popkoor PuurZangEnzo.

Marleen Scholten over de voorstelling: ‘Het Nationale Lied is een grote show waarin we liedjes zingen die iedereen kent. Ik maak de voorstelling vanuit de gedachte: wat verbindt ons meer dan onze eigen muziek? Het is een sprankelende avond, waarop je keihard mag lachen en zingen. Ik hoop dat je erna een biertje drinkt en bedenkt dat het niet zo belangrijk is, onze landgrenzen, maar dat we mensen zijn.’

De komende weken komende weken gaan de repetities in volle vaart door. Blijf op de hoogte van de totstandkoming van de voortelling via onze website en socials.

Benieuwd naar de totstandkoming van andere voorstellingen? Bekijk dan ook de making-of movies van THE GATE, Odysseus’ Women + Anaïs Nin en 8: METAMORPHOSIS. Veel kijplezier en tot #ODR19!

Terug naar overzicht