Margarita Castaneda

Margarita Castañeda

Margarita Castañeda is een Colombiaanse sopraan. Recentelijk vertolkte zij de rol van Euridice (in Gluck's Orfeo ed Euridice) met de Nederlandse Reisopera. Verder zong zij de rollen van Papagena (The Magic Flute) in Wenen, Zerlina (Don Giovanni) in Weikersheim in Duitsland en Susanna (Le nozze di Figaro) in Wenen.

Margarita zong in vele galaconcerten en recitals in Australië, Brazilië, Zweden, Noorwegen, Colombia, Turkije, Nederland en Duitsland.

In 2014 behaalde ze haar studie met speciale onderscheiding aan de Universiteit voor Muziek en Performing Arts in Wenen bij zangdocent Claudia Visca. Margarita ontving daarnaast een fonds van Schola Cantorum Basiliensis Scholarship in Teatro Colon de Bogota en The Mazda Fundation for Arts and Science. Tevens werd ze uitgenodigd om deel te nemen in het Internationale Winter Festival of Music in Campos de Jordao in Brazilië.

Daan Boertien (pianobegeleiding)

Daan Boertien begon zijn studie op tienjarige leeftijd aan de Young Musicians Academy van het Fontys Conservatorium bij Jelena Bazova. Vervolgens studeerde hij tussen 2010 en 2015 bij David Kuyken aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij in 2013 zijn Bachelor- en in 2015 zijn Masterdiploma behaalde. Daan was in 2010 prijswinnaar van het Prinses Christinaconcours en ontving in 2011 tijdens het Peter de Grote Festival in Groningen een Honorary Award for Outstanding Musicianship.

In 2015 had Daan de eer de 'Kunst aan de Dijk Prijs voor Jong Talent' te mogen ontvangen die hem in staat stelt zijn studie voort te zetten bij gerenommeerde musici in binnen- en buitenland. Daan trad op in verschillende gerenommeerde zalen, zoals het Muziekgebouw aan 't IJ en het Concertgebouw in Amsterdam en TivoliVredenburg in Utrecht. In 2014 was hij te horen op het hoofdpodium van de Uitmarkt in Amsterdam. Ook soleerde hij met verschillende orkesten.

Hij gaf concerten in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Portugal, Italië, Tunesië, Zwitserland en Canada. Verder trad Daan op in het Grachtenfestival in Amsterdam en het Harmos Festival in Porto, Portugal. Daan kreeg de mogelijkheid masterclasses te volgen bij o.a. Leslie Howard, Enrico Pace, Roger Vignoles, Julius Drake en Igor Roma.

Programma

AMOR AMOR

Spaanse liedjes over de verschillende soorten liefde die een vrouw kan voelen tijdens haar leven, gecombineerd met gedichten van verschillende dichters

Gevaarlijke en niet beantwoorde liefde
El paño moruno - Manuel de Falla
Seguidilla murciana - Manuel de Falla
Asturiana - Manuel de Falla
Canción - Manuel de Falla
Polo - Manuel de Falla

Liefde op afstand
Jota - Manuel de Falla
La rosa y el sauce - Guastavino

Pure liefde 
Del cabello más sutil - Obradors
No lloréis ojuélos - Enrique Granados
Besame mucho - Consuelo Velasquez

Moederliefde (slaapliedjes)
Nana - Manuel de Falla
Canción de cuna para dormir a un niño - Montsalvatge
Cancioncilla - Jaime León

Vaderlandsliefde
Cuba dentro de un piano - Montsalvatge