Talks

Tijd voor toelichting en verdieping. Ontmoet de mensen achter de voorstellingen en verrijk je kijkervaring met exclusieve achtergrondinformatie.
Scroll naar beneden voor meer info.

Highlight

Kies voor één van onze highlights. Gegarandeerd een bijzondere ervaring!

Locatie

Operadagen Rotterdam gebruikt haar stad als podium én decor. Veel voorstellingen zijn op onalledaagse en onontdekte locaties in de stad: pleinen, woonkamers, kerken, een oude wasserij, winkels, bovenop de Bijenkorf en zelfs een fitnesscentrum.

Language no problem

Text isn't necessary for the correct perception of the performance. When there's text, it's English spoken or surtitled.

Rolstoeltoegankelijk

Deze voorstelling is rolstoeltoegankelijk.

Boventiteling aanwezig

Deze voorstelling is voorzien van boventiteling.

CONTEXT

Maritiem Festival x Operadagen Rotterdam

Trossen los! Van vrijdag 4 t/m zondag 6 september organiseert Maritiem Museum het jaarlijkse Maritiem Festival. En wij sluiten hem af! Op zondag 6 september echoot vanaf de Morgenster om 16:00 uur de klaagzang van Undine over de Rotterdamse wateren. Een pop-up optreden van de nieuwe animatie opera Undine, over een aan plastic verslaafde zeemeermin.

Als afsluiting van het Maritiem Festival een première: de eerste acte van de nieuwe animatie opera Undine. Een aan plastic verslaafde meermin strandt in de waterleiding tussen een aquarium en een hydroponische -water- binnentuin. In haar zoektocht naar hard, ongebruikt plastic ontmoet ze een werkloze filosoof en een door huwelijkse sleur verstarde buurvrouw. Verstoken van eigen magie ontstaat er een vreemde driehoeksverhouding waarbij iedereen zich verliest in de betovering van de ander.

Bekijk voor meer info over het Maritiem Festival: www.maritiemmuseum.nl.

Undine
Stefanie Janssen, zang en compositie / Michael Brijs, fluit / Richard van Kruysdijk, elektronica en productie / Sjaron Minailo, regie. De muziek is afkomstig uit de wonderlijke hedendaagse animatie-opera in wording ‘Undine’, met composities van Stefanie Janssen en Michaël Brijs (BE) in de regie van Sjaron Minailo.

Terug naar overzicht