Nieuws

 • Operadagen Rotterdam 2018: online kaartverkoop van de eerste voorstellingen is van start

  Van 18 tot en met 27 mei 2018 is de dertiende editie van Operadagen Rotterdam: hét festival voor opera en muziektheater van nu. Operadagen Rotterdam presenteert ruim 100 voorstellingen in de grote theaters van Rotterdam en op verrassende binnen- en buitenlocaties. De online kaartverkoop van de eerste zes voorstellingen is van start. Het volledige programma wordt gepresenteerd tijdens de feestelijke kick-off op 15 maart 2018.

  lees meer
 • Stichting Opera Rotterdam zoekt bestuursleden

  Wij zoeken op dit moment twee bestuursleden voor Stichting Opera Rotterdam.Stichting Opera Rotterdam is opgericht om de productie en presentatie van opera in Rotterdam te bevorderen. De stichting initieerde in 2004 de eerste editie van Operadagen Rotterdam. Operadagen Rotterdam toont jaarlijks in mei in een tiendaags festival de actualiteit en verscheidenheid van opera en muziektheater in meer dan honderd voorstellingen aan meer dan twintigduizend bezoekers. 

   

  lees meer
 • Stagevacature marketing en communicatie

  Gaan jouw marketingvoelsprieten prikkelen als we zeggen: Rotterdam, ruim honderd voorstellingen, samenwerkingen met alle grote culturele partners in de stad, een breed, divers publiek, nieuwe opera en avontuurlijke binnen- en buitenlocaties? Ben je rap van tong, heb je een scherpe pen en sta je zowel online als offline je mannetje? Kom dan aan boord van Operadagen Rotterdam als onze kersverse marketingstagiair!

  lees meer
 • MARCHE MUSIC INTERNATIONAL FESTIVAL

  Muzikaal talent uit Nederland, Vlaanderen en Italië op nieuw festival in Marche - Italië.

  Van 14/09 tot 17/09 vindt in de provincie Marche in Italië voor het eerst het MARCHE MUSIC INTERNATIONAL FESTIVAL - MAMIF 2017 plaats. Operadagen Rotterdam en Muziektheater Transparant co-produceren dit festival en staan in samenwerking met de plaatselijke organisator borg voor een kwaliteitsvolle invulling ervan.

  lees meer
 • Wervelende twaalfde editie van Operadagen Rotterdam

  Rotterdam was van 12 tot en met 21 mei voor de twaalfde keer het onbetwiste centrum in Europa van nieuwe vormen van opera en muziektheater. Er waren meer dan 100 voorstellingen te zien in alle hoeken en gaten van de stad.

  lees meer
 • Openingsweekend #ODR17 groot succes

  De twaalfde editie van Operadagen Rotterdam is in volle vaart! Vrijdag 12 mei openden artistiek directeur Guy Coolen en wethouder Pex Langenberg het festival met een openingstoespraak.

  lees meer
 • Volledige programma bekend en start kaartverkoop

  Vol trots presenteren we het volledige programma van Operadagen Rotterdam 2017. Voor de twaalfde keer brengen we opera en muziektheater van nu in alle hoeken en gaten van de stad: in de grote cultuurpodia, maar ook op pleinen, bovenop winkels, in de haven en zelfs in een fitnesscentrum.

  lees meer
 • 30 maart kick-off Operadagen Rotterdam 2017

  Op donderdag 30 maart vanaf 16.30 uur is de kick-off van Operadagen Rotterdam 2017 in het Nieuwe Luxor Theater. Tijdens deze feestelijke aftrap maken we het volledige programma bekend en start de kaartverkoop van alle voorstellingen. Wegens een overweldigende belangstelling, is het inmiddels niet meer mogelijk om je aan te melden.

  lees meer
 • Operadagen Rotterdam 2017 is op komst

  Van 12 tot en met 21 mei is de twaalfde editie van Operadagen Rotterdam: hét festival voor opera en muziektheater anno nu. In totaal zijn meer dan 100 voorstellingen te zien. De eerste zes voorstellingen zijn bekend!

  lees meer
 • Bezoekersrecord Operadagen Rotterdam

  De 11e editie van Operadagen Rotterdam is met ruim 23.000 bezoekers drukker bezocht dan vorig jaar. 31 van de 100 voorstellingen waren uitverkocht: eveneens een record voor het festival. Grote publiekstrekkers waren de openingsvoorstelling Toxic Psalms, het stadsspektakel Parsifal en de onderwateropera AquaSonic. Maar ook de kleinschalige producties konden op veel aandacht rekenen. De organisatie is blij met de groeiende populariteit, zowel in Nederland als ver daarbuiten.

  lees meer