Nieuws

 • Wervelende twaalfde editie van Operadagen Rotterdam

  Rotterdam was van 12 tot en met 21 mei voor de twaalfde keer het onbetwiste centrum in Europa van nieuwe vormen van opera en muziektheater. Er waren meer dan 100 voorstellingen te zien in alle hoeken en gaten van de stad.

  lees meer
 • Openingsweekend #ODR17 groot succes

  De twaalfde editie van Operadagen Rotterdam is in volle vaart! Vrijdag 12 mei openden artistiek directeur Guy Coolen en wethouder Pex Langenberg het festival met een openingstoespraak.

  lees meer
 • Volledige programma bekend en start kaartverkoop

  Vol trots presenteren we het volledige programma van Operadagen Rotterdam 2017. Voor de twaalfde keer brengen we opera en muziektheater van nu in alle hoeken en gaten van de stad: in de grote cultuurpodia, maar ook op pleinen, bovenop winkels, in de haven en zelfs in een fitnesscentrum.

  lees meer
 • 30 maart kick-off Operadagen Rotterdam 2017

  Op donderdag 30 maart vanaf 16.30 uur is de kick-off van Operadagen Rotterdam 2017 in het Nieuwe Luxor Theater. Tijdens deze feestelijke aftrap maken we het volledige programma bekend en start de kaartverkoop van alle voorstellingen. Wegens een overweldigende belangstelling, is het inmiddels niet meer mogelijk om je aan te melden.

  lees meer
 • Operadagen Rotterdam 2017 is op komst

  Van 12 tot en met 21 mei is de twaalfde editie van Operadagen Rotterdam: hét festival voor opera en muziektheater anno nu. In totaal zijn meer dan 100 voorstellingen te zien. De eerste zes voorstellingen zijn bekend!

  lees meer
 • Bezoekersrecord Operadagen Rotterdam

  De 11e editie van Operadagen Rotterdam is met ruim 23.000 bezoekers drukker bezocht dan vorig jaar. 31 van de 100 voorstellingen waren uitverkocht: eveneens een record voor het festival. Grote publiekstrekkers waren de openingsvoorstelling Toxic Psalms, het stadsspektakel Parsifal en de onderwateropera AquaSonic. Maar ook de kleinschalige producties konden op veel aandacht rekenen. De organisatie is blij met de groeiende populariteit, zowel in Nederland als ver daarbuiten.

  lees meer
 • Zing met de festivalsterren!

  Op 28 mei bouwen we de zaal om tot een café chantant! De festivalsterren en een pianist zitten klaar om samen met jullie te zingen. Verzoeknummers kunnen ingediend worden.

  lees meer
 • De Trap als rode loper naar Parsifal & Het Hart van Rotterdam

  The Grand Opera van Parsifal krijgt op 20, 21 en 22 mei een 'opstapje' naar de derde akte van de opera in de vorm van een gigantische trap! In het stadsspektakel van Arlon Luijten beleef je een nieuwe vorm van opera in drie aktes op verschillende locaties in Rotterdam. Met een enorm slotkoor bovenaan de trap, een initiatief van Rotterdam viert de stad! en architectenbureau MVRDV. Ook is via de trap Kriterion te bereiken waar Het Hart van Rotterdam te zien is.

  lees meer