Nieuws

Rotterdams Opera Koor helpt de Laurenskerk met groots benefietconcert

Op zaterdag 15 juni, om 20:15 uur is er in de Rotterdamse Laurenskerk een bijzonder concert: een Benefietconcert door het Rotterdams Opera Koor om de Laurenskerk financieel te ondersteunen in deze financieel zware jaren.

Al meer dan 500 jaar staat hij daar. Fier, trots en onwankelbaar: de Laurenskerk. Die kerk, het symbool van Rotterdamse onverzettelijkheid, die dreigt haar deuren te moeten sluiten. Net als iedereen, heeft ook de Laurenskerk last van de crisis: boekingen lopen terug en daarmee de noodzakelijke inkomsten. De instandhouding en het onderhoud van de Laurenskerk komen daarmee in gevaar. Als het zo doorgaat is het vrijwel zeker dat we de kerk moeten sluiten. Eeuwig zonde!

Rotterdams Opera Koor
Het aanbod van het Rotterdams Opera Koor om een benefietconcert voor de Laurenskerk te organiseren komt dan ook als een geschenk uit de hemel. Een afwisselend concert met het voltallige koor waarvan de volledige opbrengst ten goede komt aan de Laurenskerk.

Het Rotterdams Opera Koor viert dit jaar haar 90 jarig bestaan en staat al 10 jaar onder leiding van Ago Verdonschot (dirigent/bariton). Het koor brengt m.m.v. Jeanine Pas (mezzosopraan), Kamelia Milidinova (vleugel) en Hayo Boerema (orgel) een schitterend programma met o.a. werken van Verdi, Mascagni en Straus. Een gevarieerd programma dat prachtig tot haar recht komt in de statige Laurenskerk.
Speciaal voor deze avond werkt het Rotterdams Opera Koor samen met Laurensorganist Hayo Boerema, waarbij ook het grootse Marcussen orgel te horen zal zijn.

Houd de kerk open!
Doe ook uw duit in het zakje! Door uw bezoek aan dit concert draagt u persoonlijk bij aan het behoud van de Laurenskerk. Voor € 25,- kunt u dit prachtige concert bezoeken. Jongeren tot 18 jaar betalen € 20,-. De koffie/thee is bij de prijs inbegrepen.

U kunt uw kaarten kopen via http://www.laurenskerkrotterdam.nl / 010-4116494 of aan de kassa van de Laurenskerk

Details:
Zaterdag 15 juni 
Benefietconcert
Rotterdams Opera Koor
Aanvang: 20:15 uur

Toegang: €25,- / tot 18 jaar €20,- 
Waar: Laurenskerk Rotterdam, Grotekerkplein 15, Rotterdam

Terug