Nieuws

Bijzondere festivallocatie: de Bijenkorf Rotterdam

De concerten vinden niet alleen plaats in huis bij bekende partners als de Rotterdamse Schouwburg, het nieuwe Luxor Theater en de Doelen, maar zijn ook te vinden op verrassende locaties in Rotterdam. In de Bijenkorf Rotterdam geniet je van diverse operaoptredens in het eerste festivalweekend van 17 en 18 mei.

Bekijk hieronder het volledige programma in de Bijenkorf Rotterdam

Optreden Tosca door Remco Melles
Een man begint te vertellen. Hij vertelt over een operavoorstelling die hij ooit zag, Tosca. In zijn vertelling raakt hij opnieuw verzeild in het verhaal. En met hem het publiek. De opera die hij zag wordt herbeleefd. We kijken door zijn ogen: naïef en vol verwondering. De man relativeert de kunstmatigheid van de opera en de raadselachtige codes die er gelden. Maar tegelijkertijd wordt hij in het hart geraakt. Een ontroerend kleinood met veel humor en een knipoog naar de Grote Emoties van de klassieke opera.

Zaterdag 17 mei, etalage
14.00 – 14.10 uur
14.30 – 14.40 uur
15.00 – 15.10 uur
15.30 – 15.40 uur

Optreden operazangeres Ella Rombouts
Ella Rombouts maakt onderdeel uit van Nieuwe Stemmen, het talentontwikkelingstraject van Operadagen Rotterdam voor zeven zangers en zangeressen afkomstig uit verschillende landen. Zij worden gecoacht door regisseur/componist Timothy Nelson. Tijdens het festival zijn ze o.a. te horen in het concert Love Songs. Ella Rombouts begon in 2007 haar zangstudie aan het Conservatorium van Amsterdam. Ze vervolgde haar studie aan de Dutch National Opera Academy. Hier zong Rombouts o.a. in L'Enfant et les Sortilèges van Ravel, La Finta Giardiniera van W.A. Mozart in de wereldpremiere van Sinking van Sztojanov. In augustus 2013 studeerde Rombouts af aan de Dutch National Opera Academy in de rol van Contessa uit le nozze di Figaro van W.A. Mozart.

Zaterdag 17 mei, 2e etage, 14.00- 14.20 uur
Dvořák, uit Rusalka: Měsíčku na nebi hlubokém (Rusalka)
Smetana, uit Prodaná něvesta: Och, jaký žal!- Ten lásky sen (Mařenka)
von Weber, uit Der Freischütz: Wie Nahte mir der Schlummer (Agathe)

Zaterdag 17 mei, 2e etage, 15.00 – 15.20 uur
Weill, uit die 7 Todsünden: Stolz (Anna)
Weill, uit die 7 Todsünden: Unzucht (Anna)
Weill, uit die 7 Todsünden: Neid en epiloog (Anna)
Weill: Youkali

Ella Rombouts - zang (sopraan)
Tobias Borsboom - piano

Optreden operazangeres Lisa Mostin
Naast bijzondere locaties en internationale projecten staat jong talent centraal tijdens Operadagen Rotterdam. Lisa (1983 uit België) is zo'n jong talent en werd op 17-jarige leeftijd al toegelaten tot het conservatorium Maastricht. Na onder andere een Masteropleiding in Florence maakte ze van verschillende internationale gezelschappen onderdeel uit, zoals de ensembles in Görlitz en Rostock in Duitsland. Hier bouwde ze een uitvoerig repertoire op zoals o.a. Susanna in "Le Nozze di Figaro", Koningin van de Nacht in "Die Zauberflöte".

Zondag 18 mei, 2e etage, 14.00 – 14.20 uur en 15.00 – 15.20 uur

Lisa Mostin - zang (sopraan)
Aäron Wajnberg - piano

Terug