Nieuws

Operadagen pop-up

Pop-ups zijn hip. En weet je wat nou zo leuk is? Naast het reguliere programma zijn er ook verschillende pop-ups van Operadagen in de stad. 

Zaterdag 17 mei is er een optreden van Tosca door Remco Melles in de etalage van de Bijenkorf.  
Een man begint te vertellen. Hij vertelt over een operavoorstelling die hij ooit zag, Tosca. In zijn vertelling raakt hij opnieuw verzeild in het verhaal. En met hem het publiek. De opera die hij zag wordt herbeleefd. We kijken door zijn ogen: naïef en vol verwondering. De man relativeert de kunstmatigheid van de opera en de raadselachtige codes die er gelden. Maar tegelijkertijd wordt hij in het hart geraakt. Een ontroerend kleinood met veel humor en een knipoog naar de Grote Emoties van de klassieke opera. Om 14.00 – 14.10 uur
, 14.30 – 14.40 uur
, 15.00 – 15.10 uur
 en 15.30 - 15.40 uur

Ook kun je op zaterdag 17 mei om 14 uur luisteren in de Bijenkorf naar Ella Rombouts. Ella Rombouts maakt onderdeel uit van 'Nieuwe Stemmen', het talentontwikkelingstraject van Operadagen Rotterdam voor zeven zangers en zangeressen afkomstig uit verschillende landen. Ze zal de volgende stukken ter gehore brengen.

  • Dvořák, uit Rusalka: Měsíčku na nebi hlubokém (Rusalka)
  • Smetana, uit Prodaná něvesta: Och, jaký žal!- Ten lásky sen (Mařenka)
  • von Weber, uit Der Freischütz: Wie Nahte mir der Schlummer (Agathe)

Zondag 18 mei om 12 uur zal in het NN DE cafe Lisa Mostin optreden. Zij wordt begeleidt door pianist Aaron Wajnberg. Vanaf een uur of 14.00 zullen ze in de Bijenkorf te bewonderen zijn. Lisa (1983 uit België) is een jong talent en werd op 17 jarige leeftijd al toegelaten tot het conservatorium Maastricht. Na onder andere een Masteropleiding in Florence maakte ze van verschillende internationale gezelschappen onderdeel uit zoals de ensembles in Görlitz en Rostock in Duitsland. Momenteel werkt ze samen met Muziektheater Transparant in België. Op het programma staan: 

  • Léhar, Einer wird kommen
  • Puccini, Quando m'en vo
  • Thomas, Je suis Titania la blonde 

Ten slotte op zondag 25 mei op het Schouwburgplein is Ella weer van de partij.

afbeelding van Anne-Marie  Delfgaauw

door: Anne-Marie Delfgaauw

Anne-Marie (1970) is sociaal strateeg en momenteel werkzaam voor Operadagen Rotterdam. Ze is gek op alles in het leven waar je energie van krijgt: inspiratie, creatie, humor, design, mensen, digital, connecten, social, innovatie en muziek. 

Terug