Nieuws

Nog meer 'Traagheid'!

Traagheid is een wervelende voorstelling gebaseerd op 'de wet van Kundera'. Hoe langzamer het gebeuren, des te intenser de herinnering. En omgekeerd: hoe sneller men leeft hoe makkelijker men vergeet. Beleef naast de voorstelling (wereldpremière!) ook een 'after-talk' en het speciale zaterdag-arrangement.


Traagheid

Na Orpheus onder de Van Brienenoordbrug, De Cornet in de Rotterdamse haven en Container in het NAi komt theatermaker Sjaron Minailo dit jaar terug met een muziektheaterproductie over de notie van tijd in de moderne wereld, kortom, over traagheid. Traagheid is geinspireerd op het gelijknamige boek van de Tjechische schrijver Milan Kundera. De makers van de voorstelling laten zich verleiden door wat genoemd wordt 'de wet van Kundera': hoe langzamer het gebeuren, des te intenser de herinnering. En omgekeerd: hoe sneller men leeft, hoe makkelijker men vergeet. Op dinsdag 29 mei vindt de wereldpremière plaats. Na afloop een 'after-talk' met de makers, zangers en musici van de voorstelling.


Speciaal zaterdag-arrangement
Wilt u naast het bezoeken van de voorstelling nog meer genieten van Traagheid? Op zaterdagavond 2 juni kunt u terecht in Kunsthal Rotterdam voor nog meer verdieping. Om 19.00 uur interviewt Krystian Lada, dramaturg van de opera, de Tsjechisch-Nederlandse dichteres en Kundera-vertaalster Jana Beranová. Zij was tevens Stadsdichter van Rotterdam 2009-2010. Vervolgens vindt om 20.30 uur de voorstelling plaats. Nadien is er een Tsjechische borrel met de makers, zangers en musici van Traagheid. Uiteraard met Tsjechisch bier en zoetigheid. De borrel wordt georganiseerd in samenwerking met het Tsjechisch Centrum Den Haag/ Rotterdam. Dit zaterdag-arrangement is gratis toegankelijk met een geldig plaatsbewijs voor de voorstelling.Terug