Nieuws

NTR documentaire

Heb je de cameramensen zien lopen?
MOOIS regisseur Christiaan van Schermbeek maakte over de Operadagen Rotterdam een korte documentaire voor NTR Podium. Uitzending is op zondag 25 mei, 13.00 uur, Nederland 2.

De documentaire geeft een mooie indruk van de contrasterende programmering, de atmosfeer en de bijzondere locaties van de Operadagen Rotterdam 2014.

Er is aandacht voor MACBETH in een productie van de Zuid-Afrikaanse operavernieuwer Brett Bailey, die de politieke onderstroom van Verdi's met bloed doordrenkte drama vertaalt naar Afrika. Ook een reportage over de opera Hi Ha Hondenlul! - een voetbalopera.  Dit is een community-art voorstelling waaraan 40 vrijwilligers twee weken intensief werken om het geheim van het voetbal supporterschap te ontrafelen met een nadruk op saamhorigheid en niet op hooliganisme. Patricia van Nerven en haar zeventienjarige zoon Eli zijn twee van de deelnemers, die in het Spartastadion praten over opera, voetbal en de kick van het spelen in deze productie. En zangeres Claron McFadden wordt gevolgd tijdens een speciale repetitie van Arthur met muziek van Henry Purcell in De Onderzeebootloods.

Uitgezonden op zondag 25 mei, 13.00 uur Nederland 2.
Gemist? Bekijk op uitzendinggemist >

Een paar scenebeelden:

Terug