Nieuws

Opening Operadagen Rotterdam

Op vrijdag 25 mei start Operadagen Rotterdam! Graag nodigen we u uit voor een bescheiden festivalopening op het Schouwburgplein, voordat het omvangrijke festival in heel de stad losbarst!


De Vlaamse minister van Cultuur, Joke Schauvliege, zal het festival officieel openen. Geniet daarna samen met alle medewerkers en samenwerkingspartners van zingende koren en een drankje op het Schouwburgplein tussen 17.00 en 17.30 uur. De eerste voorstellingen beginnen om 19.00 uur. Geniet tien dagen lang met ons mee!

Try-out Jungle Boek
In deze spannende opera wordt het bekende verhaal verteld van Mowgli, het mensenkind dat opgroeit in de jungle. Op een dag valt de gevaarlijke tijger Shere Kahn een dorp aan. In de verwarring rent een klein jongetje alleen het oerwoud in... Het kleine, verdwaalde jongetje, Mowgli wordt opgenomen door een roedel wolven.
19.00 uur, Hofpleintheater

Wereldpremière Figaro Desire Machine
In tijden van crisis vieren thema's als revolutie, oorlog, geld en vrijheid hoogtij. De liefde is gedegradeerd tot het privédomein. Tijd om daar verandering in te brengen, want wat is de wereld anders dan één grote verlangmachine? En wat is de liefde bedrijven anders dan politiek bedrijven? In Mozarts Le nozze di Figaro strijdt Figaro tijdens de bunga bunga party van graaf Almaviva voor monogamie.
20.00 uur, Rotterdamse Schouwburg

Wereldpremière Het Spookhuis der Geschiedenis
Wunderbaum trekt in Het Spookhuis der Geschiedenis ten strijde tegen de excessen van de frivoliteitscultuur. Waar de wereld nu behoefte aan heeft is daadkracht, is handelen, is doen: 'Escape from Escapism'. Zombies, populisten, besmeurde vogels en Steve Jobs volgen elkaar op in deze huiveringwekkende bezweringsoproep aan niet minder dan de gehele mensheid. 
20.00 uur, Schouwburgplein

Sly Meets Callas (gratis!)
Met het eigenzinnige saxofoonkwartet Artvark betreedt de klassieke sopraan Claron McFadden een nieuwe klankwereld. Muziek op het grensvlak van Ellington en Ravel met een vleugje Edgar Allan Poe. Vier heren en een diva meanderen door muzikale tradities en bewegen zich tegelijkertijd al spelend over het podium in een geïmproviseerde choreografie. 
23.00 uur, Rotterdamse Schouwburg 


Klik hier voor het volledige programma

 
 

Terug