Nieuws

Win 2 kaarten voor het Bachfestival Dordrecht

Speciaal voor Operadagenbezoekers geeft het Bachfestival Dordrecht twee concertkaarten weg voor het concert van Il Gardellino op 24 september om 20.00 uur met een concertinleiding om 19.15 uur in de Oude Kerk in Zwijndrecht. In het concert van Il Gardellino klinken enkele geliefde solocantates (waaronder Ich habe genug, Bwv 82) naast werken waarin een instrument een solistische rol opeist.

Er worden ook twee keer twee kaarten weggegeven voor het concert van het Ars Musica op zaterdag 27 september om 16.00 uur in de Grote Kerk in Alblasserdam met concertinleiding om 15.15 uur. In de negentiende eeuw wordt het oeuvre van Johann Sebastian Bach steeds meer gezien als een hoogtepunt van een traditie waarvan Heinrich Schutz de stamvader is. veel muzikale grootheden laten zich door deze traditie inspireren. Onder hen zijn de meest bekende namen die van Felix Mendelssohn-Bartholdy en Johannes Brahms, op hun beurt weer inspiratiebronnen voor Peter Cornelius en Joseph rheinberger. Ars Musica, het jongste professionele kamerkoor van Nederland, combineert het werk uit deze Duitse 'Bach renaissance' met muziek uit de Engelse Bach revival. Vader Samuel wesley is zo gegrepen door de muziek van Johann Sebastian, dat hij zelfs zijn eigen zoon – die later ook een muzikale grootheid werd – naar hem vernoemd: Samuel Sebastian Wesley.

Om kans te maken op de te winnen kaarten kan je een email sturen naar nieuwsbrief@bachfestivaldordrecht.nl met referentie "WINACTIE OPERADAGEN" en het gewenste concert. De actie loopt tot 6 september, de winnaars zullen in de week daarna bekend gemaakt worden.

Bachfestival Dordrecht wordt dit jaar gehouden van 19 tot en met 28 september. De derde editie van het festival heeft als thema 'Grote vaders, grote zonen.' Met meer dan vijftig gratis en betaalde concerten, allerlei activiteiten, masterclasses, lezingen en film is het tiendaagse festival een must voor liefhebbers van klassieke muziek in het algemeen en Bach in het bijzonder.
Gedurende de festivaldagen is er nog veel meer te doen in en om Dordrecht, dat maakt het zeker een dag-bezoek waard. Meer informatie over de concerten >

Terug