Nieuws

Operadagen Rotterdam en Music Theatre NOW Network

The Music Theatre NOW Network is initiatiefnemer en coördinator van verschillende muziektheateractiviteiten wereldwijd. In 2016 host Operadagen Rotterdam de competitie van het netwerk Music Theatre NOW Competition.

The Music Theatre NOW Network van ITI (International Theatre Institute) legt zich toe op de artistieke ontwikkeling van muziektheater wereldwijd. Er is zowel plaats voor experimentele projecten als voor producties in operahuizen. Commissieleden zijn ITI leden die allen professioneel werkzaam zijn in de creatie, productie of presentatie van muziektheater. De groep bestaat zodoende uit directeuren, componisten, dramaturgen en producenten van opera en muziektheater uit de hele wereld.

Over Music Theatre NOW
In samenwerking met ITI Duitsland heeft Music Theatre NOW drie taken op zich genomen: een internationale competitie voor de beste muziektheaterproducties van afgelopen jaar, een bijeenkomst waar de genomineerde producties worden getoond op video en worden besproken en het samenstellen van een International Web Archive of New Music Theatre.  De Music Theater NOW bijeenkomst vindt in 2016 plaats van 26 t/m 28 mei tijdens Operadagen Rotterdam.

Bestuursleden
Guy COOLEN, België, voorzitter (artistiek directeur Operadagen Rotterdam)
Laura BERMAN, Zwitserland
Beth MORRISON, VS
Roland QUITT, Duitsland
Axel TANGERDING, Duitsland
Nick Rongjun YU, China
Danny YUNG, Hong Kong

Terug