Nieuws

Audities voor jonge zangers en instrumentalisten

Muziektheater Transparant organiseren audities voor jonge zangers en instrumentalisten voor de opera In bocca al lupo.

In bocca al lupo is de titel van het project waarvoor Muziektheater Transparant jonge zangers en instrumentalisten zoekt. Tijdens een intensieve creatieperiode van 2 weken worden ze geïntroduceerd in de wereld van barokmuziek en muziektheater. Ze worden nauw betrokken bij alle aspecten van de enscenering, krijgen een grondige training in barokmuziek en doen bovenal podiumervaring op in een professionele context. Het is een leerproces in de context van een creatie.

Jaarlijks lokt het project tientallen jonge zangers en instrumentalisten van over de hele wereld naar deSingel in Antwerpen. Het project is een uitgelezen kans om in een stimulerende omgeving je talent te ontdekken en te ontwikkelen. Vele jonge zangers en instrumentalisten vonden de voorbije jaren de weg naar de professionele opera-, muziektheater- of concertpraktijk. De voorstelling zelf leverde in het verleden verbluffende resultaten op die door verschillende festivals (Theaterfestival, YO! Festival) en theaters in binnen en buitenland werd uitgenodigd.

Het thema voor 2015 is geïnspireerd op de figuur van de wolf. Zijn kunst om onder te duiken, paniek te zaaien, toe te slaan. Wat betekent het om een wolf te zijn op de scene, als kunstenaar, zanger, instrumentalist? Welke sporen kunnen we achter laten? Hoe slaan we toe? Kunnen we in onze gecultiveerde kunstvorm toch verbinding maken met het dierlijke, met de oude krachten die in ons verborgen zitten?

Rond dit thema wordt gewerkt met vroeg Italiaanse barokmuziek van Monteverdi, Sances, Frescobaldi, Cavalieri e.a. De muzikale en theatrale rijkdom van het materiaal geeft ons de vrijheid om het repertoire te bepalen naargelang de specificiteit van het project, het gekozen thema en de mogelijkheden van de deelnemers.

Sinds enkele jaren heeft het project een vaste stek in deSingel en maakt het deel uit van de Kunstcampus. Met het eindresultaat opent deSingel zijn seizoen. Fondation Royaumont, Scherzi Musicali, Koninklijk Conservatorium Antwerpen en Koninklijk Conservatorium Den Haag worden partners in het project en de selectie van de deelnemers.

Multi-instrumentalist, zanger en artistiek leider van Scherzi Musicali Nicolas Achten neemt de muzikale leiding op zich. De Italiaanse regisseur, scenograaf Luigi De Angelis neemt de regie op zich. Met zijn compagnie Fanny & Alexander is hij een graag geziene gast op talloze internationale podia. Dit jaar regisseert hij Mozart's Toverfluit voor Teatro Comunale di Bologna. Een project van Muziektheater Transparant in samenwerking met deSingel internationale Kunstcampus, Fondation Royaumont, Scherzi Musicali, Koninkijk Conservatorium Den Haag en Koninklijk Conservatorium Antwerpen.

Lees hier meer over aanmeldprocedure >

Terug