Nieuws

Lilith - nu in de theaters

Met Lilith zet operazangeres Claron McFadden een emotioneel geladen muziektheatervoorstelling neer, die klassieke muziek, jazz, sampling, toneel, film en poëzie combineert. Deze voorstelling stond in 2012 op Operadagen. Na de dood van Jeroen Willems besloot Claron McFadden een nieuwe versie te maken en die op te dragen aan deze geweldige acteur. Zijn unieke acteerstijl en de interactie met een 'levend personage' is af te lezen op het scherm.

Het verhaal
In de bar van Hôtel du Paradis zien we een man die vertelt over zijn mislukte liefde. Dan zien we een vrouw die op haar beurt over haar stukgelopen relatie begint. Gaandeweg wordt duidelijk dat hij Adam is en zij Lilith, volgens de joodse mythologie zijn eerste vrouw, die gelijktijdig en gelijkwaardig aan hem was geschapen.Nadat Lilith weigert zich te onderwerpen aan Adam besluit zij het Paradijs te verlaten. Zo ontspint zich het verhaal van hun tragische liefdesgeschiedenis, uitmondend in een dramatisch slot. Met Lilith zet operazangeres Claron McFadden een emotioneel geladen muziektheatervoorstelling neer, die klassieke muziek, jazz, sampling, toneel, film en poëzie combineert om tijdloze vragen aan de orde te stellen over de verhouding tussen man en vrouw, en tussen de mens en God. McFadden, die als klassiek geschoolde zangeres een voorliefde heeft voor verschillende muziekstijlen en arrangementen, plaatste de geschiedenis van Adam en Lilith in de hedendaagse tijd en mengde bewust verschillende media.

Bekijk de trailer van Lilith >

Productie
Een productie van Muziektheater Transparant, Holland Festival en Operadagen Rotterdam in coproductie met Concertgebouw Brugge, KlaraFestival en Korzo Producties. Met de steun van Prins Bernhard Cultuurfonds en Amsterdams Fonds voor de Kunst.

Bekijk de speellijst van Lilith >

Terug