Nieuws

Haal de beste musici in huis met Operadagen Thuis

Een intiem concert uitgevoerd door de grootste zangtalenten in de vertrouwde omgeving van je eigen huiskamer. Dat is Operadagen Thuis. De inschrijving voor de populaire huiskamerconcerten is deze week geopend.

Een onvergetelijke ervaring
De jaarlijks terugkerende huiskamerconcerten zijn inmiddels een begrip in Rotterdam. Steeds meer mensen openen hun deuren voor een kleinschalig live optreden voor vrienden, familie, buren en andere muziekliefhebbers. Een laagdrempelige kennismaking met opera en muziektheater en bovendien een onvergetelijke ervaring. Mensen die de intimiteit van een huiskamerconcert hebben mogen ervaren zijn unaniem enthousiast, weet de organisatie:

"De kleinschalige setting zorgt voor een bijzondere ambiance. Het persoonlijke contact tussen de toeschouwers en de artiesten maakt de ervaring voor beiden extra speciaal. Het is een indrukwekkende en intense beleving waar mensen nog lang over napraten".

Toenemende belangstelling
De belangstelling voor huiskamerconcerten zit nog steeds in de lift. Dit jaar worden er door heel Rotterdam ca. 40 optredens in huiskamers verzorgd, in vergelijking met 35 concerten vorig jaar en 25 in 2013. In principe kunnen de concerten in iedere huiskamer worden georganiseerd. Het ontbreken van een instrument in huis hoeft geen obstakel te zijn. Wel moeten er minimaal 20 mensen te gast kunnen zijn. Onder het genot van een hapje en een drankje is het samen genieten van een optreden dat maximaal 60 minuten duurt.

Nieuwe Stemmen
De huiskamerconcerten worden uitgevoerd door jonge, internationale talenten die onderdeel uitmaken van het talentontwikkelingsprogramma Nieuwe Stemmen van Operadagen Rotterdam. De artiesten worden hierin gecoacht door regisseur, componist Timothy Nelson. Ook zijn zij tijdens het festival te bewonderen tijdens tal van publieksconcerten.

Meer informatie
De thuisconcerten vinden plaats tussen 19 en 26 mei. Interesse om een huiskamerconcert te organiseren, of te bezoeken? Inschrijven kan hier t/m 1 maart >

Terug