Nieuws

De liefde als inspiratiebron

De liefde is al eeuwen lang dé inspiratiebronnen voor culturele uitingen. Ook tijdens Operadagen Rotterdam slingeren de liefdesverklaringen je om de oren. Speciaal voor Valentijn een overzicht van de voorstellingen geïnspireerd op de liefde (of het gebrek daaraan...).

Figaro
Dit toneelstuk is de ideale date met jouw geliefde: buiten in de warme lentezon op het Schouwburgplein geniet je van deze briljante ode aan de opera. In de pauze is voor iedereen een maaltijd en een drankje. Compagnie Marius gaat voor deze voorstelling terug naar de originele komedie vol liefde en overspel van theaterschrijver Beaumarchais. Met delen uit de beroemde opera's De Barbier van Sevilla en De Bruiloft van Figaro.

King Size
Wat gebeurd er in het echtelijke bed? In King Size voelt een stel zich door het enorme bed verloren in een onbekende kamer. Troost vinden ze in het zingen van liederen uit allerlei genres. De geniale muziektheatervernieuwer Christoph Marthaler zet samen met zijn topensemble in deze voorstelling een sixties-hit van The Kinks naast een Goethelied van Schumann.

In bed with Mozart
'We doen het allemaal, het liefst met anderen' aldus Mozart en Theater Rotterdam in de voorstelling In bed with Mozart. Een eenmalig spektakel over ontrouw en de macht van de seksen.

De koningin zonder land
Een onder soort liefde in De koningin zonder land. Wat betekent liefde voor je vaderland als je thuis en alles waar je om geeft verwoest is? Een sprookjesachtige zoektocht door een jonge koningin naar een nieuw thuis. Kom met de hele familie naar deze fantasievolle muziektheatervoorstelling.

love fail
love fail is gebaseerd op het klassieke verhaal van Tristan en Isolde, handelend over een pure maar onmogelijke liefde. Tussen de woorden en de noten dringt de vraag zich op: hoe kunnen wij ons streven naar ongebreidelde liefde verenigen met onze morele wetten? De stemmen van Anonymous4 onthouden zich wijselijk van ieder oordeel en advies. Een liefdevol pareltje.

Semele
Tot slot een klassieker in een nieuw jasje: Semele, het tragisch liefdesverhaal over de sterfelijke koningsdochter die verliefd werd op de koning van de goden Jupiter. Met de twee topsopranen Claron McFadden en Roberta Alexander, die je hart doen smelten.

Terug