Nieuws

Inschrijving competitie MTN nu van start!

Music Theatre NOW (MTN) is een internationale competitie voor alle vormen van professionele opera en muziektheater. Opera- en theaterinstituten, festivals of individuen: allen kunnen hun werk inzenden.

Op voorwaarde dat het ingezonden werk 'nieuw' of tussen juli 2012 en juni 2015 in première is gegaan mogen de musici en instellingen zich aanmelden voor de competitie. Ook voor de aankomende editie in 2016 kan men zich al aanmelden. Aanmelden kan tot en met 30 juni 2015. Prijswinnaars krijgen de unieke kans voor internationale bekendheid en persoonlijke uitwisseling met andere professionals, dus twijfel niet en schrijf je in!

Klik hier om in te schrijven > 

MTN en Operadagen

Dit jaar zal de jury van MTN vergaderen tijdens Operadagen over de competitie van 2016 die plaats zal gaan vinden in Rotterdam. Tijdens Operadagen 2016 (van 26 t/m 28 mei) zal MTN in deze drie dagen de winnaars en competitie hosten. De internationale jury van MTN bestaat uit Sara Joan Fang (muziekproducent voor het nationale centrum podiumkunsten van Singapore, 'Esplanade – Theatres on the Bay'), Guy Coolen (directeur van het productiehuis Muziektheater Transparant en artistiek leider van Operadagen Rotterdam), evenals Joseph V. Melillo (uitvoerende producent van de Brooklyn Academy of Music), Ana Lara (Mexicaanse componist en oprichter van het festival 'Música y Escena') en Brett Bailey (Zuid-Afrikaanse schrijver, ontwerper en regisseur).

Geschiedenis

Music Theatre NOW is ontstaan uit de Music Theatre Workshop. Dit driejaarlijkse evenement wordt georganiseerd door het International Music Theatre Comittee, dat onderdeel is van het International Theatre Institute (ITI). In 1983 vond de eerste workshop plaats met als doel het uitwisselen van ideeën over nieuwe werken en ontwikkelingen in het genre muziektheater. Als gevolg van een bewuste poging om de reikwijdte van het project uit te breiden buiten Europa en Noord-Amerika werd in 2008 deze workshop omgetoverd tot een wereldwijde competitie met een internationale jury.

Eerste competitie

In 2008 vond de eerste competitie van Music Theatre NOW plaats. De organisatie ontving maar liefst 200 aanmeldingen vanuit dertig verschillende landen. Er waren prijzen te winnen in vijf categorieën en de achttien winnende projecten werden gepresenteerd tijdens een internationale vergadering in Berlijn. 

Lees hier meer over MTN >

Terug