Nieuws

Preview The Big Easy tijdens Wild Zone

Woensdag 4 maart geeft Tijdelijke Samenscholing een preview van de voorstelling The Big Easy. Deze locatievoorstelling gaat op zaterdag 23 mei in première tijdens Operadagen Rotterdam.

Gedurende vijf Operadagen-voorstellingen verandert het theatercollectief Tijdelijke Samenscholing de locatie onder de Van Brienenoordbrug aan de Maas in het broeierige New Orleans, gelegen aan de Mississippi. Tijdelijke Samenscholing was de hele maand oktober in de geboortestad van de jazz. Met jamsessies, ontmoetingen met muzikanten, het bijwonen van muzikale rituelen en ontmoetingen met inwoners van de stad gingen ze op zoek naar de oorsprong van de jazz en de verbindingen met hedendaagse stromingen. Met deze muzikale reis als basis gaat Tijdelijke Samenscholing in The Big Easy dieper in op de complexe sociaal politieke geschiedenis van het zuidelijke deel van de Verenigde Staten.

Preview

Op 4 maart om 19.30 uur geeft Tijdelijke Samenscholing tijdens Wild Zone in de Rotterdamse Schouwburg een preview op The Big Easy. Zij vertellen over de inspirerende stad en het verhaal achter de voorstelling. Stan Vreeken neemt zijn band The Big Hunger mee om een aantal kersverse nummers te spelen en na afloop te jammen.

Kom alvast in de festivalstemming en koop hier je kaarten voor de preview >

Eén van de vijf optredens bijwonen tijdens Operadagen Rotterdam van 22 t/m 31 mei? Koop dan hier je kaarten >

Over Wild Zone

Van 4 t/m 7 maart is er Wild Zone in Club KBS: vier dagen presentaties van makers van Productiehuis Rotterdam in de Krijn Boon Studio van de Rotterdamse Schouwburg. In Wild Zone krijgen de makers de ruimte om bijzondere samenwerkingen aan te gaan of ze geven een sneak peek van de producties waar ze op dit moment aan werken. Je ziet voorstellingen, ongepolijst materiaal en inspirerende beelden.
Meer informatie over Wild Zone >

Programma Wild Zone woensdag 4 maart

Preview The Big Easy
aanvang: 19.30 – 20.30 uur
locatie: Haltheater
door: Tijdelijke Samenscholing / Deltaworkers

Holy, Holy, Holy
aanvang: 21.00 – 22.15 uur
locatie: Krijn Boon Studio
door: Copycats

The Big Easy jamsessie
aanvang: 22.15 – 23.00 uur
locatie: Krijn Boon Studio
door: The Big Hunger

Terug