Nieuws

De Trilogie van het Echtelijk Bed

Het echtelijke bed. In het eerste weekend van Operadagen Rotterdam 2015 mag je als een ware voyeur binnendringen in het intiemste vertrek van de liefde: de master bedroom. Hoe gelijkwaardig zijn onze relaties? Hoe eerlijk zijn we? Wat betekent trouw vandaag de dag? Drie must-seevoorstellingen lichten een tipje van de sluier op.

In de Rotterdamse Schouwburg verwelkomen we de geliefde en baanbrekende muziektheatermaker Christoph Marthaler. In King Size (01) (de openingsvoorstelling van het festival) toont hij met een meeslepend liedrepertoire en veel humor het verlangen van mannen en vrouwen op een king-size bed.

Midden op het Schouwburgplein speelt Comp. Marius een humoristische bewerking van Il barbiere di Siviglia en Le nozze di Figaro op teksten van de Franse schrijver Beaumarchais. Een rasechte, wervelende toneelvoorstelling over gelijkheid en ontrouw, en tegelijkertijd een ode aan de pikante opera's die Mozart en Rossini op deze teksten zouden baseren (Figaro (02)).

In het Oude Luxor is het derde deel van onze trilogie te zien. Barokorkest B'Rock en Wunderbaum/Theater Rotterdam creëren speciaal voor Operadagen Rotterdam in korte tijd de overspelige muziektheaterhappening In Bed with Mozart (09). Met beroemde aria's uit Le Nozze di Figaro en Cosi fan tutte.

Combiticket

Voor iedereen die zich geprikkeld voelt heeft Operadagen een speciaal combiticket in het leven geroepen. Bestel nu een 'Trilogie van het Echtelijke Bed'-pakket voor €70,- i.p.v. €90,- voor drie voorstellingen.

Hoe krijg ik korting?

Bepaal eerst op welke data je de voorstellingen wil bezoeken (zie hieronder de speeldata) en reserveer vervolgens de kaarten door te bellen naar de Rotterdamse Schouwburg via 010 - 4118110 (ma-za 14:00-17:00) of ga langs de kassa en betaal 70 i.p.v. 90 euro. Let op: King Size en Figaro zijn op vrijdag NIET te combineren, vanwege de speelduur van Figaro.

Speeldata
King Size (Openingsvoorstelling Operadagen 2015) - Rotterdamse Schouwburg
vr 22 mei - 20.15 uur
za 23 mei - 20.15 uur

Figaro (inclusief eten) - Schouwburgplein
do 21 mei - 17.00 uur
vr 22 mei - 17.00 uur
za 23 mei - 12.00 uur
zo 24 mei - 12.00 uur

In Bed with Mozart - oude Luxor Theater
zo 24 mei - 20.00 uur

Terug