Nieuws

Kaartverkoop 10e editie Operadagen Rotterdam van start

In 2015 viert Operadagen Rotterdam haar eerste kroonjaar. De 10e editie van een inmiddels niet meer uit de stad weg te denken festival. Met producties op het dak van de Bijenkorf, onder de Van Brienenoordbrug en in vele Rotterdamse huiskamers, transformeert Rotterdam van 22 t/m 31 mei tot operahuis met de stad als podium. Vandaag is de volledige kaartverkoop van het tiendaagse festival met het thema (R)evolutie – gelijkheid, gestart.

Operadagen Rotterdam brengt tien dagen lang verrassend muziektheater uit binnen- en buitenland. Met meer dan 100 voorstellingen op zestig locaties biedt het festival voor ieder wat wils. Van de circusoperavoorstelling Daral Shaga tot de op Hitchcock geïnspireerde thrilleropera Private View en van tragische liefdesklassiekers als Händels opera Semele tot de sprookjesachtige familievoorstelling De Koningin Zonder Land (10+). Het festival wordt op 22 mei geopend door de veelgeprezen theatermaker Christhoph Marthaler met zijn voorstelling King Size in de Rotterdamse Schouwburg.

Verrassende locaties

Naast producties bij bekende partners als de Rotterdamse Schouwburg, het oude- en nieuwe Luxor Theater en de Doelen zoekt Operadagen Rotterdam dit jaar opnieuw het avontuur in een bijzondere concertbeleving op onalledaagse locaties. Zo is er een operaconcert op het dak van de Bijenkorf, een muziektheatervoorstelling (The Big Easy) onder de Van Brienenoordbrug op Zuid en klinkt er opera tijdens concerten in tal van Rotterdamse huiskamers.

Stevige positie

Met de 10e editie voor de deur heeft Operadagen Rotterdam, onlangs genomineerd voor een International Opera Award in de categorie Best Festival, inmiddels een stevige positie in de Maasstad verworven en gooit het internationaal hoge ogen.
"Met een uitgesproken programmering en oog voor vernieuwing biedt Operadagen Rotterdam een platform voor jonge makers en maakt het muziektheater toegankelijk voor een breed publiek. Dat zorgt voor veel interesse uit het buitenland. Programmeursdoor heel Europa komen bij ons inspiratie opdoen", aldus artistiek leider Guy Coolen.

Operadagen Match

Binnen het thema (R)evolutie – Gelijkheid presenteert Operadagen Rotterdam een gevarieerd festivalprogramma. Om wegwijs te worden in het programma is er de Operadagen Match. Vul de korte test in en ontvang drie suggesties voor concerten of voorstellingen die bij jou passen.

Terug