Nieuws

Gouden Leeuw voor Christoph Marthaler

De Zwitserse theaterregisseur Christoph Marthaler is voor zijn oeuvre bekroond met 'the Golden Lion for Lifetime Achievement'. De uitreiking van de internationale onderscheiding vindt op 27 juni plaats tijden de Biënnale van Venetië. Op 22 mei opent de veel gelauwerde regisseur de 10e editie van Operadagen Rotterdam. Dan beleeft de door humor kenmerkende voorstelling King Size haar Nederlandse première in de Rotterdamse Schouwburg.

Veelgeprezen

Christoph Marthaler ontvangt internationaal veel lof als muziektheatervernieuwer. Hij wordt bekroond met de oeuvreprijs voor zijn feilloos intelligente gevoel voor humor, waarmee hij tragedie, drama en komedie op bijzondere wijze weet te verenigen. Ook wordt hij door regisseur Alex Rigola geroemd vanwege zijn zoektocht naar een eigen taal en de fantastische theaterdecors die hij samen met decorontwerpster Anna Viebrock op unieke wijze vormgeeft.

King Size

Blikvanger in de voorstelling King Size is, zoals de naam al doet vermoeden, het kingsize bed. In een onbekende kamer, in een bevreemde setting, maakt het publiek kennis met een stel dat zich steeds meer verloren voelt in dat enorme bed. Troost vinden ze in het zingen van liederen uit allerlei genres. Van een sixties-hit van The Kinks naast een Goethelied van Schumann en Come heavy sleep van John Dowland naast Beethoven. Lees meer over de voorstelling >

"We zijn trots ons 10e festival dit jaar te openen met de Nederlandse première van King Size. In Basel heeft de voorstelling al veel lovende recensies mogen ontvangen. De voorstelling bevat een unieke combinatie van een flinke dosis humor, melancholie en ironie naast een uitgebreid muziekrepertoire. Hiermee brengen we een bijzonder stukje vernieuwend muziektheater naar Rotterdam.", aldus Guy Coolen, artistiek directeur Operadagen Rotterdam.

Terug