Nieuws

Succesvolle Kick Off Operadagen Rotterdam 2015

Op 25 maart 2015 vond de Kick Off plaats van Operadagen Rotterdam. Meer dan 200 man bezochten de Rotterdamse Schouwburg voor een eerste blik op het programma van de tiende festivaleditie. Tijdens de Kick Off werd het volledige programma gepresenteerd, kwam de brochure uit en waren er meerdere voorproefjes te zien van voorstellingen.

(R)evolutie - Gelijkheid

Hoe vanzelfsprekend is ons gelijkheidsideaal tegenwoordig? Gelijkheid blijkt een waarde die steeds opnieuw bevochten kan (en moet) worden. Artistiek leider Guy Coolen gaf een toelichting op het thema (R)evolutie-Gelijkheid en blikte vooruit op de highlights van dit festival.

Previews

Het achtkoppige CLUB GEWALT opende de Kick Off met een spetterende song uit PARSIFAL, playingfields - The Game en riepen het publiek op om mee te spelen aan de Opera-game van regisseur Arlon Luijten. Daarna begaf het publiek zich met Tijdelijke Samenscholing naar New Orleans. Zij gaan de voorstelling The Big Easy maken over deze geboorteplaats van de jazz onder de Van Brienenoordbrug. Sopranen Els Mondelaers en Claron McFadden improviseerden erop los tijdens hun moment in the picture. Beide spelen een grote rol dit festival. Els Mondelaers zal te zien zijn in het familiesprookje De Koningin Zonder Land en het spectaculaire HEX. Festivalambassadeur Claron McFadden verzorgt dit jaar samen met accordeonist Tuur Floorizone het Paradijskerkconcert en schittert in de barokopera Semele.

Talentontwikkeling

Dramaturg Tobias Kokkelmans werd door presentatrice van de avond Isolde Hallensleben aan de tand gevoeld over talentontwikkeling tijdens en door Operadagen Rotterdam. De Nieuwe Stemmen, bestaande uit acht zangers en zangeressen, volgen onder leiding van regisseur Timothy Nelson workshops en maken een eigen en gezamenlijke productie tijdens Operadagen Rotterdam. Nieuw dit jaar is A Different Night at the Opera, een creatieve avond tot in de late uurtjes met de grootste muziektheatertalenten van dit moment in samenwerking met de kunstvakopleidingen van Rotterdam.

In de media

Bekijk hier de foto's van de Kick Off. RTV Rijnmond was ook ter plaatste en maakte deze interessante reportage voorafgaand aan de Kick Off.

Volledige programma

Bekijk hier het volledige programma of blader door de brochure.

Terug