Nieuws

Eerste voorstellingen Operadagen uitverkocht

De 10e editie van Operadagen Rotterdam trekt veel belangstelling. Na de start van de volledige kaartverkoop op 25 maart jl. zijn de eerste voorstellingen nu al uitverkocht. Vooral de Operawandeling en het Rooftop Concert op het dak van de Bijenkorf zijn populair bij het publiek. Veel belangstelling is er daarnaast voor de locatievoorstelling onder de Van Brienenoordbrug, The Big Easy, en de muziektheaterstukken van componist David Lang.

10 jaar Operadagen

Operadagen Rotterdam bestaat 10 jaar. Om dat te vieren brengt het jubilerend festival van 22 tot en met 31 mei meer dan honderd muziektheatervoorstellingen uit binnen- en buitenland. Met nog precies een maand op de teller tot de start van het festival, zijn de eerste voorstellingen inmiddels uitverkocht.

Grote belangstelling

Vernieuwend muziektheater op een onalledaagse locatie. Dat prikkelt veel publiek tot een bezoek aan Operadagen. In The Big Easy brengen muzikanten en theatermakers van Tijdelijke Samenscholing de diepgewortelde muziektradities van New Orleans tot leven onder de Van Brienenoordbrug. Een muzikale straatparade als slotstuk en de mogelijkheid om aan te schuiven bij de Creoolse keuken ter plaatse, maken het festivalgevoel compleet. De premièrevoorstelling op 23 mei is uitverkocht, maar voor 21 mei (try-out) en 25 t/m 28 mei zijn er nog kaarten beschikbaar.

Tijdloze muziek

Speciale gast op het festival is componist David Lang, winnaar van o.a. de Pulitzerprijs voor muziek en 'Composer of the year 2013'. Hij brengt twee muziektheaterstukken. love fail, gebaseerd op het klassieke verhaal van Tristan en Isolde en uitgevoerd door het tijdloze en loepzuivere vrouwenkwartet Anonymous4 en death speaks waarin zangeres Shara Worden Schuberts liedteksten over de dood verklankt. love fail speelt op dinsdag 26 en woensdag 27 mei in LantarenVenster. De premièrevoorstelling is inmiddels uitverkocht. death speaks staat op 29 en 30 mei in de Doelen.

Huiskamerconcerten

Naast de Operawandeling en het intieme Rooftop Concert op het dak van de Bijenkorf, zijn ook de huiskamerconcerten geliefd bij het publiek. Steeds meer mensen openen hun deuren voor een kleinschalig live optreden voor vrienden, familie en buren. Nieuw dit jaar is dat iedereen een plaatsje voor een huiskamerconcert kan reserveren. Een succes zo blijkt. Op enkele plaatsen na zijn de huiskamerconcerten volgeboekt.

Terug