Nieuws

Internationale erkenning voor Operadagen Rotterdam

Tijdens een gala in The Savoy Theatre in Londen zijn vanavond de prestigieuze International Opera Awards uitgereikt. In de categorie 'Best Festival' nam Operadagen Rotterdam het op tegen festivals van naam als de Bregenzer Festspiele (Oostenrijk), de Cincinnati Opera (VS), het Garsington Festival (UK), het Glimmerglass Festival (VS) en het Rossini Opera Festival (Italië). De award viel vanavond in handen van Bregenzer Festspiele. Lotte de Beer, die als jong talent tevens regisseerde voor Operadagen Rotterdam, mocht de award in de categorie 'Newcomer' in ontvangst nemen.

"Onze felicitaties gaan als eerste uit naar de winnaar van deze award. Wij zijn uitermate fier dat ons festival door vakgenoten uit het internationale veld is genomineerd. Het is een eer om ons in dit rijtje van gerenommeerde festivals te mogen scharen en bovenal een erkenning voor de koers die we de afgelopen tien jaar op nationaal en internationaal niveau met Operadagen Rotterdam hebben ingezet", aldus Guy Coolen, Artistiek Directeur.

Operadagen Rotterdam werd door de jury vooral geroemd om haar gedurfde programmering met ruimte voor klassieke opera, gestoken in een modern jasje.

"Een waardige kandidaat" zo sprak Nicholas Payne, Directeur Opera Europa. "Operadagen Rotterdam brengt een verbijsterende verscheidenheid aan producties in een korte festivalperiode. Het zoekt het avontuur in de programmering van nieuw talent en biedt daarmee een rijk festivalaanbod waarbij lef en vernieuwing hand in hand gaan met excellente traditionele opera".

De International Opera Awards werden vandaag voor de derde keer op rij uitgereikt door het Britse Opera Magazine. De prijs wordt vergeven in maar liefst negentien categorieën, waaronder 'Best Festival'. De jury bestaat uit afgevaardigden van Opera at Covent Garden, Opera Europa en Bavarian State Opera en uit critici van internationale dagbladen als The Sunday Telgraph, The Sunday Times, The Financial Times, the International Herald Tribune en Opera.

Terug