Nieuws

Plan zoekt podium: Operatie Muziektheater voor professionals

Iedere voorstelling begint met een idee. In het brein van de makers ontspint een creatief proces: het idee wordt een plan. Een goed plan, een briljant plan. En dan? Dan begint de zoektocht naar podia. Want zonder podia geen publiek.

Operadagen Rotterdam biedt talentvolle en avontuurlijke muziektheatermakers een uniek podium. Het rijke programma vol bijzondere voorstellingen van gevestigde en nieuwe makers is hiervan het resultaat. Maar er is meer. Achter de schermen organiseert Operadagen al enkele jaren Operatie Muziektheater. Een dag vol ontmoetingen tussen muziektheatermakers, programmeurs en producenten. Tijdens Operatie Muziektheater presenteren Nederlandse en Vlaamse muziektheatermakers hun plannen. Zij krijgen vier minuten de tijd om een internationaal publiek van programmeurs en coproducenten te overtuigen van hun plan. Het festival zorgt voor coaching vooraf, waardoor de pitches aan kracht winnen. Het resultaat zijn amusante en levendige presentaties, die een aantrekkelijk beeld geven van de plannen van de makers. Daarnaast kunnen muziektheatermakers tijdens speeddates contact leggen met programmeurs en producenten en is er volop gelegenheid om te netwerken. Hiermee levert Operadagen een belangrijke bijdrage aan het verspreiden van interessante muziektheatervoorstellingen. Zowel nationaal als internationaal.

Operatie Muziektheater maakt onderdeel uit van het professionals programma van Operadagen Rotterdam. Mede door de avontuurlijke programmering en het internationale netwerk waarbinnen het festival opereert, is Operadagen uitgegroeid tot een interessant platform voor (internationale) professionals. Operatie Muziektheater komt tot stand in nauwe samenwerking met Dutch Performing Arts. Tijdens editie 2015 is er speciale aandacht voor de samenwerking Nederland – Vlaanderen in het kader van het uitwisselingsprogramma BesteBuren.

Terug