Nieuws

Operadagen tipt: Alex & Noah - OT rotterdam

Alex & Noah is een muziektheatervoorstelling over twee jonge mensen die oog in oog staan met de dood. Hij, als militair in de Civil War. Zij, gevangen door het hoge water in New Orleans. Een persoonlijk tweeluik met Jazzy en modern-klassieke zang. Mirjam Koen tekent voor de regie van de twee jonge theatertalenten Alex Molenaar en Noah Blindenburg. Koen regisseerde eerder spraakmakende operavoorstellingen voor Operadagen Rotterdam, waaronder in 2014 het pareltje Cocteau & La Voix Humaine.

Alex & Noah is een eindexamenvoorstelling van Alex Molenaar en Noah Blindenburg, studenten aan ArtEZ hogeschool voor de kunsten, afdeling muziektheater van het conservatorium Arnhem. In twee korte voorstellingen laten zij zien hoe verschillend twee jonge mensen reageren op het moment dat ze oog in oog met de dood staan.

Noah Blindenburg speelt een jonge vrouw uit New Orleans die tijdens de orkaan Katrina haar toevlucht heeft gezocht op de zolder van het huis van haar grootmoeder. Ze is er heilig van overtuigd dat ze gered zal worden. Herinneringen aan jazz- en soulmuziek uit haar jeugd geven haar de moed om niet op te geven.

Alex Molenaar speelt een officier in het leger van The Union tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog. Hij kreeg zijn opleiding aan de beroemde militaire academie West Point en heeft geleerd soldaten aan te voeren, maar heeft hij ook geleerd te sterven? Teruggeworpen op zichzelf vraagt hij zich af welke idealen de Amerikanen eigenlijk najagen.

Alex & Noah maakt deel uit van The American Dream Project van OT rotterdam.
In dit project van meerdere afleveringen wordt de Amerikaanse droom onderzocht, binnenste buiten gekeerd, opgeschud, afgestoft en doorgeprikt, op zoek naar nieuwe dromen.

Speeldata vr 19, za 20, zo 21, vr 26, za 27, zo 28 juni
Aanvang 20.30 uur, op zondag 15.00 uur
Reserveren www.hoenu.nl
Locatie de studio van OT rotterdam, Coolhaven 98, Rotterdam

spel en zang Noah Blindenburg, Alex Molenaar│concept en regie Mirjam Koen │piano begeleiding Sara Gutiérrez Redondo │research Dora Timmers │techniek Gijs Kuijpers │foto flyer Jaro Blindenburg │ontwerp affiche en flyer Femke Wierenga

Terug