Nieuws

The Tyrant: bepaal zelf de toegangsprijs!

Artistiek leider Guy Coolen deelt graag zijn 'geheimtip' van het festival: The Tyrant. Dit nog onbekende stuk verdient volgens hem een net zo groots publiek als de grootheids van de voorstelling. Om u kennis te laten maken met deze internationale topproductie, mag u zelf de toegangsprijs bepalen. Wat is volgens u The Tyrant waard?Geheimtip van het festival
Artistiek leider Guy Coolen: "Mijn geheimtip van het festival is The Tyrant in de Rotterdamse Schouwburg. Dit nog onbekende stuk, gezongen door een fantastische zanger, is een ware lust voor het oog. Aan het spectaculaire decor komen een zwembad en een draaiend huis te pas. Het stuk speelt in op de actualiteiten; terwijl de tiran in Syrië gewoon verder gaat brengen wij vanavond een ijzersterke aanklacht tegen alle tirannen en laten in een uur tijd zien hoe verkrampt en eenzaam ze zijn. Laten we samen de ondergang van de tiran vieren en daarmee de onderdrukten in Syrië steunen. Wat de ervaring van deze internationale topproductie waard is, laat je zien door na afloop zelf de toegangsprijs te bepalen. Graag tot vanavond!".

The Tyrant
Inspiratiebron voor deze indrukwekkende kameropera The Tyrant is Un re in ascolto van de Italiaanse schrijver Italo Calvino. De voorstelling draait om het claustrofobische bestaan van een tiran, die uit angst om zijn macht te verliezen niet meer van zijn troon wijkt en slechts aan de hand van geluiden en klanken waarneemt wat er in zijn rijk gebeurt. Na jaren van controle en uitoefening van zijn macht, begint de despoot tekenen van zwakheid te vertonen en wordt hij overmand door twijfel en angst. Met veel visuele effecten snijdt The Tyrant een zeer actueel onderwerp van de huidige samenleving aan.
Woensdag 30 mei, 20:15 uur, Rotterdamse Schouwburg


Klik hier voor een filmpje waarin Guy vertelt over The Tyrant!
 

 

Terug