Nieuws

CLUB GEWALT Nieuwe Maker!

Wij feliciteren CLUB GEWALT als Nieuwe Maker. Samen met Operadagen Rotterdam werd de nieuwe makers subsidie aangevraagd om het performancecollectief te ondersteunen.

Met zijn originele vorm van 'vocaal muziektheater' heeft het jonge gezelschap in korte, productieve tijd een veelbelovend potentieel laten zien. Het negen leden tellende CLUB GEWALT is in 2013 ontstaan vanuit het conservatorium Codarts Rotterdam (richting muziektheater). In plaats van een meer gangbare, uitvoerende zangcarrière in de bestaande muziektheater-, kleinkunst- en musicalcircuits, heeft de groep vanuit een veelzijdig vocaal en musicerend ambacht een eigenzinnig repertoire aan performances en voorstellingen opgebouwd. Kenmerkend aan CLUB GEWALT is zijn brede oriëntatie op een waaier aan stijlen (van volksmuziek tot electro, van Verdi tot punk) en een fascinatie om de vorm en context van deze tradities theatraal uit te buiten. Bij Operadagen Rotterdam trad CLUB GEWALT op met CLUB CLUB GEWALT tijdens A Different Night at the Opera en afgelopen festival sloten ze de tienjarige editie af met een spetterende performance. Tijdens Operadagen Rotterdam 2016 gaat de nieuwe voorstelling WH0DUN!TS van CLUB GEWALT in premiere; een R&B-whodunnit in 20 episodes, over spanning en verveling. Geïnspireerd door Agatha Christie en R. Kelly, bijt CLUB GEWALT zich vast in plottwists, cliffhangers en adlibs.

In slechts twee jaar tijd heeft CLUB GEWALT behoorlijk wat ervaring opgebouwd (van Festival De Parade tot BAM in New York, van Festival d' Avignon tot Down The Rabbit Hole). Tegelijkertijd ambieert de groep – en ziet Operadagen Rotterdam volop kansen voor - een verdere ontwikkeling van zijn artistieke signatuur, ambacht en zakelijke know-how. Die combinatie van durf, talent, ambitie en leergierigheid maakt CLUB GEWALT voor Operadagen tot het gedroomde jonge gezelschap om te begeleiden. Daarnaast kiest CLUB GEWALT bewust voor Rotterdam als vestigingsstad; een keuze die het festival graag ondersteunt. Door met CLUB GEWALT een ontwikkelingstraject aan te gaan, kan het festival meer bieden dan gebruikelijk het geval is. Naast de groep een plek te bieden in de programmering van de komende edities, kan het ook tijdens het seizoen CLUB GEWALT met raad en daad bijstaan.

Terug