Nieuws

Een opera in je huiskamer? Geef je nu op!

Een bariton op je bank of een tenor aan tafel: de huiskamerconcerten brengen opera bij de mensen thuis. Vandaag is de inschrijving voor Operadagen Thuis gestart.

Operadagen Thuis zijn onderdeel van het festival en bieden letterlijk een podium aan jong talent. Tijdens de huiskamerconcerten voeren acht zangers en zangeressen een soloprogramma uit in de geselecteerde huiskamers in Rotterdam. Met een hapje en een drankje geniet je samen met je vrienden, familie en andere Operadagen-bezoekers van een concert dat maximaal 60 minuten duurt. Na afloop wordt met de pet rond gegaan voor een bijdrage aan de musici.

Tijdens de huiskamerkconcerten voeren acht zangers en zangeressen een soloprogramma uit in de geselecteerde huiskamers in Rotterdam. Het gaat om aanstormend (inter)nationaal talent, zoals de Colombiaanse Margarita Casta├▒eda, de Sloveense Matevz Kajdiz en de Rotterdamse Florien Hilgenkamp. Die laatste stond eerder al in Carnegie Hall, maar voelt zich niet te groot voor een Rotterdamse huiskamer. De huiskamersolisten vormen samen de Nieuwe Stemmen en zijn ook tijdens andere bijzondere voorstellingen van Operadagen Rotterdam te zien.

Geen stadsvilla vereist

"Je hebt gewoon een festival in je huis", aldus ervaringsdeskundige Jantine Scheele. De Rotterdamse woont midden in het centrum en had eerder een operazanger en pianospeler over de vloer. Scheele had vrienden en familie uitgenodigd die op hun beurt weer introduc├ęs meenamen. "Het was even passen en meten, want m'n huiskamer is niet zo heel groot. Ik had ook een festivalbord op het raam gehangen. Dat mocht eigenlijk niet van m'n huisbaas, maar ik was er zo trots op dat ik verbonden was met het festival, dat ik dat aan iedereen wilde laten zien".

Meedoen?

Vul het formulier in en wie weet wordt jouw huiskamer geselecteerd voor Operadagen Thuis.

Terug