Nieuws

Operadagen Rotterdam op de shortlist voor Classical:NEXT Innovation Award

Operadagen Rotterdam maakt kans op de prestigieuze Classical:NEXT Innovation Award. Het Rotterdamse festival werd gekozen door een commissie van vakgenoten uit binnen- en buitenland en staat nu als enige Nederlandse organisatie op de shortlist. Vanaf 1 maart kunnen de 2.000 leden van het internationale branchenetwerk stemmen op hun favoriet. De organisatie maakt de winnaar op 28 mei a.s. bekend tijdens de slotceremonie van Classical:NEXT in Rotterdam.

De selectiecommissie noemt Operadagen Rotterdam "een publieksvriendelijk festival met grensverleggende voorstellingen, die vaak gelinkt zijn aan actuele thema's zoals de vluchtelingenproblematiek en gelijkheid. De programmering biedt een breed scala aan podiumkunsten, van geluidswandelingen, folky komedies en live games tot state-of-the-art muziektheater door topregisseurs als Christoph Marthaler."

Erkenning voor artistieke inspanningen

Artistiek directeur Guy Coolen is blij met de nominatie: "Om op de longlist te staan was al mooi, maar de shortlist is heel bijzonder. Het is een erkenning voor onze inspanningen om opera een andere invulling te geven. We zien dat jonge makers opera als medium willen gebruiken en dat pers en publiek meegaan in de vrije vorm van het oudere repertoire". De nieuwe editie van Operadagen Rotterdam heeft als thema 'Nieuwe Wegen', dat refereert aan de wens en de manier om de samenleving opnieuw in te richten. Op 16 maart a.s. wordt de definitieve programmering bekendgemaakt.

Alle genomineerden

Ensemble Resonanz: Urban String (Germany)
Erased Tapes (United Kingdom)
Human Requiem by Rundfunkchor Berlin (Germany)
Mannes School of Music (United States)
Daisuke Muranaka & Orchestra Afia: "Nature and Music" (Japan)
National Sawdust (United States)
Nova et Vetera (Colombia)
Operadagen Rotterdam (The Netherlands)
Podium Festival Esslingen (Germany)
Tonali Competition (Germany)
Van Beethoven – The Virtual Reality Orchestra by Los Angeles Philharmonic (United States)

Classical:NEXT eerder bezocht? Dan kan je hier stemmen >

Terug