Nieuws

Operadagen Rotterdam viert de stad!

De voorstelling Parsifal is onderdeel van Rotterdam viert de stad!

Rotterdam viert de stad! blikt terug op 75 wederopbouwjaren. Na een periode van herdenken is hét moment gekomen om de balans op te maken en met elkaar te vieren waar we nu staan. Rotterdam viert de stad! is een bloemlezing van verhalen van mensen die de stad hebben gemaakt, maken en zullen maken. Een stad die zichzelf blijft vernieuwen. De verhalen zijn de kapstok voor de totale programmering en vormen de rode draad voor een bijzondere routemarkering door de stad.

Parsifal is één van de programmaonderdelen van Rotterdam viert de stad! En niet voor niets. Parsifal is een 3-jarig Rotterdams stads-opera-project volgens de regels van Wagners 'Kunstwerk van de Toekomst': van en voor het volk, een vermenging van alle kunstvormen, en gemaakt door dwarsdenkers uit de kunst, bedrijfsleven en wetenschap. Juist in Rotterdam, stad zonder operahuis, wordt de stad zelf, de bakstenen en haar bewoners, gebruikt als huis, podium en script. In drie jaar tijd zijn 3 delen ontwikkeld, elk in een heel eigen format.

Tijdens het festival worden alle drie de delen als marathon in, voor en met Rotterdam gespeeld; een Rotterdams 'Gesamtskunstwerk'. Daarnaast is The Game (deel 2) nogmaals te spelen.

Terug