Nieuws

De Trap als rode loper naar Parsifal & Het Hart van Rotterdam

The Grand Opera van Parsifal krijgt op 20, 21 en 22 mei een 'opstapje' naar de derde akte van de opera in de vorm van een gigantische trap! In het stadsspektakel van Arlon Luijten beleef je een nieuwe vorm van opera in drie aktes op verschillende locaties in Rotterdam. Met een enorm slotkoor bovenaan de trap, een initiatief van Rotterdam viert de stad! en architectenbureau MVRDV. Ook is via de trap Kriterion te bereiken waar Het Hart van Rotterdam te zien is.

De stad Rotterdam krijgt vanaf half mei tot en met half juni een tijdelijk nieuwe blikvanger: een gigantische trap met 180 treden vanaf het Stationsplein, pal voor het Groot Handelsgebouw. De steigerinstallatie, naar een idee van architectenbureau MVRDV, is een knipoog naar 75 jaar wederopbouw van de stad, dat dit jaar wordt gevierd met de manifestatie Rotterdam viert de stad! De Trap wordt op 16 mei officieel geopend door burgemeester Ahmed Aboutaleb en blijft geopend tot 12 juni. Iedereen is van 10.00 tot 22.00 uur welkom voor een bezoek. De entree is gratis.

Parsifal

De Trap maakt onderdeel uit van de voorstelling Parsifal - The Grand Opera. De voorstelling is helaas uitverkocht, maar in het tweede weekend is wel nog de tweede akte, Parsifal - The Game te spelen in een ander wederopbouwgebouw Hofplein 33. Bekijk hier >

Het Hart van Rotterdam

Met de komst van De Trap gaat de voormalige bioscoop Kriterion tijdelijk weer open in het Groot Handelsgebouw. Voorafgaand en tijdens Operadagen Rotterdam staat hier de voorstelling Het Hart van Rotterdam. Op de puinhopen van het bombardement op Rotterdam nodigde Anton Koolhaas zijn collega's uit om het heden, verleden en de toekomst van de stad te beschrijven. De revue Het Hart van Rotterdam werd drie maanden later op het toneel gebracht. 75 jaar later vieren we de stad van wederopbouw. John Buijsman laat zich, samen met Marcel Visbeen en Keimpe de Jong, inspireren door de revue, waarin men droomde van de herrezen stad.
Meer informatie en kaarten >

Terug