Nieuws

Wat zingen voor Rotterdammers betekent

Op zaterdag 26 mei 2012 vond het korenproject 'Zo Zingt Rotterdam!' plaats in de Rotterdamse Schouwburg. Ruim 1.000 zangers en zangeressen zongen uit volle borst in het festivalhart. Bekijk de filmpjes van een aantal koren waarin zij uitleggen wat zingen voor hen betekent.

Wat zingen betekent
Verschillende koren vertellen wat zingen voor hen betekent, wat hun droom is en hoe zij deze om willen zetten in een daad. Klik op onderstaande koren voor een filmpje.

- Harmonic Voices
- Hoekse Tranentrekkers
- RET Mannenkoor
- Krijsende Krengen


foto Maarten Laupman

Zo Zingt Rotterdam!
Van close-harmony, operakoor, barbershop tot het RET- koor, op allerlei plekken in de Rotterdamse Schouwburg laten koren uit alle wijken van de stad horen wat ze in huis hebben. Speciaal voor Zo Zingt Rotterdam! vroegen we ruim 40 koren uit Rotterdam en omstreken om hun 'droom': wat zouden jullie willen veranderen in jullie stad of wijk? Alle koren geven daar hun eigen gezongen antwoord op tijdens het evenement in de Rotterdamse Schouwburg. Eénmaal per uur zingt iedereen – zangers en publiek samen - Droomland. Om zo te laten horen dat zingen een daad kan zijn die je droom tot werkelijkheid kan maken.
Za 26 mei 2012, Rotterdamse Schouwburg 

Terug