Nieuws

Win muziekopnames van Bear V Shark!

Maak kans op 1 van de 5 USB-sticks met daarop de voorstellingsmuziek van Bear V Shark! Wat moet je hier voor doen? Alleen maar een entreekaart kopen! De eerste vijf kopers na 20.00 uur vandaag ontvangen de felbegeerde USB-stick.

Winnaars ontvangen vrijdag 1 juni voor 14.00 uur per e-mail bericht. De USB-stick ligt 's avonds voor hen klaar bij de kassa van het Ro Theater. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd. 

The fish-sticks are shark-dicks
Muziek speelt een grote rol in Bear V Shark. Aanvankelijk zijn er twee soorten muziek die twee uitersten verklanken: aan de ene kant schone, mooie, mystieke muziek (slagwerk, cello en zang) die het echte en eigene verbeeldt. Aan de andere kant 'wegwerpmuziek', de muziek van winkelcentra, reclamemuziek en jingles waarmee de Normans non-stop worden bestookt. Uiteindelijk bundelen de twee muzikale werelden hun krachten (waarbij de mystieke muziek dus ook een verborgen agenda blijkt te hebben en de toeschouwer minstens zo manipuleert als de wegwerpmuziek) en jagen de voorstelling naar een apocalyptisch einde tijdens het gevecht in de Darwindome. Gesproken, gezongen en gesamplede tekst, akoestische en elektronische muziek vormen dan één stuwende compositie.Noise is never bad
De muziek van Elizabet van der Kooij begint als keurige, afgebakende instrumentale muziek, maar gaat zich gedurende het stuk ook steeds meer bemoeien met tekst en inhoud. Er klinkt gesproken tekst over muziek, maar zij laat ook de zangers partijen zingen, die zo dicht mogelijk bij het gesproken woord liggen, maar juist daardoor onvoorspelbaar en bizar zijn geworden.

Ben Lammerts van Bueren schrijft de wegwerpmuziek. Functioneel, glad, doelgericht en altijd behapbaar. Ze wordt aanvankelijk gezongen door de zangers, over een onberispelijk geproduceerde band. Ze speelt met de sound van de swingende diva's uit de Amerikaanse jaren '50 reclames, als ook met de moddervette opzweepmuziek van Star Wars en Jaws. Uiteindelijk wordt ze verleid en gesampled door de mystieke muziek. Haar eerst zo duidelijke identiteit verdwijnt in een synthese waar fout of verantwoord, sacraal of aards niet meer te scheiden zijn.

Klik hier voor meer info over Bear V Shark
 

Terug