Nieuws

Operadagen Rotterdam 2017 is op komst

Van 12 tot en met 21 mei is de twaalfde editie van Operadagen Rotterdam: hét festival voor opera en muziektheater anno nu. In totaal zijn meer dan 100 voorstellingen te zien. De eerste zes voorstellingen zijn bekend!

Programma
Van 12 tot en met 21 mei zie je internationale topproducties, moderne klassiekers en spraakmakend, nieuw werk. Er is opera in de grote theaters van Rotterdam en op onverwachte locaties, zoals een sportschool en een oude fabrieksloods. Met trots maken we de eerste namen van het programma bekend: Dagboek van een verdwenene, L'Orfeo, Nachtschade: Aubergine, Freddie, Liebesleid en Shorelines. Voor meer informatie, zie het voorlopige programma.

Festivalthema: Lost & Found
De komende vier jaar richt Operadagen Rotterdam zich op de thematiek Lost & Found: de zoektocht naar een nieuw 'thuis' in de samenleving én in de wereld van opera en muziektheater. Durven we ons te begeven op onontdekt terrein? Komen we aan op de plaats van bestemming of raken we juist verdwaald? Zonderen we ons af van de rest van de wereld, of herkennen we onszelf terug in de vreemde ander? Het zijn brandend actuele, maar tegelijkertijd universele vragen. Of het nu de mythische vertellingen van vroeger zijn of grote migratiegeschiedenissen van vandaag: telkens volgen we de heldentocht van mensen die hun vertrouwde wereld verlaten, die letterlijke en symbolische grenzen oversteken, die grote veranderingen ondergaan en die uiteindelijk een thuis hopen te (her)vinden.

Vier edities lang staan de Operadagen in het teken van deze heldencyclus:
2017: Departures
2018: Gateways
2019: Transformations
2020: Homecoming

Lost & Found verwijst niet alleen naar de inhoud van de voorstellingen tijdens de Operadagen Rotterdam, maar ook naar hun vorm. Klassieke opera's uit lang vervlogen tijden worden herontdekt in hedendaagse bewerkingen; nieuwe muziektheatervoorstellingen verlaten de gebaande paden en wijzen op spannende, onbekende horizonten.

Op de hoogte blijven van alle actualiteiten rondom #ODR17? Meld je aan voor de nieuwsbrief en zet jezelf op aanwezig in het Facebookevenement.

Terug