Nieuws

30 maart kick-off Operadagen Rotterdam 2017

Op donderdag 30 maart vanaf 16.30 uur is de kick-off van Operadagen Rotterdam 2017 in het Nieuwe Luxor Theater. Tijdens deze feestelijke aftrap maken we het volledige programma bekend en start de kaartverkoop van alle voorstellingen. Wegens een overweldigende belangstelling, is het inmiddels niet meer mogelijk om je aan te melden.

Kick-off
Tijdens de officiële aftrap van Operadagen Rotterdam 2017 presenteren we het volledige programma van meer dan honderd voorstellingen en start de kaartverkoop. Loop mee met een theatrale route langs wervelende previews van voorstellingen die tijdens het festival te zien zijn. Optredende artiesten zijn onder meer de jonge stersopraan Nora Fischer en Domestica Rotterdam. Er is muziek uit Freddie, een rituele happening rondom de persoon Freddie Mercury. Tot is er een preview van Liebesleid: een fitnessopera voor sporters en zangers. Tussen de bedrijven door nemen we je mee op reis langs verschillende programma-onderdelen waarin het nieuwe vierjarige festivalthema Lost & Found aan bod komt, en het eerste deel daarvan: Departures.

Operadagen Rotterdam
Van 12 tot en met 21 mei is Rotterdam voor de twaalfde keer hét onbetwiste centrum in Europa van opera en muziektheater anno nu. Je ziet internationale hoogtepunten van gerenommeerde gezelschappen en nieuw werk van aanstormend talent. Er zijn voorstellingen in alle hoeken en gaten van de stad: natuurlijk in de grote cultuurpodia, maar ook op pleinen, in woonkamers, bovenop winkels en zelfs in een fitnesscentrum.

Festivaltradities
Oude en vertrouwde hoogtepunten komen terug, zoals de First Night at the Opera (de feestelijke openingsavond in de Rotterdamse Schouwburg) en het Paradijskerkconcert. Arlon Luijten, die afgelopen drie jaar de Parsifal-trilogie maakte, zet een andere festivaltraditie voort, namelijk de ontwikkeling van een stadsopera, dit jaar onder de naam Ring of Resilience. Tijdens het festival ben je van harte welkom om mee te denken over de totstandkoming ervan.

Nieuwe hoogtepunten
In 2017 voegen we een aantal nieuwe speciale programma's toe. Zo is er de Operafietstocht: een avontuurlijke tocht langs verschillende minivoorstellingen in Rotterdam-Zuid. Ook nieuw is het GALA!: een feestelijke avond waarop muziektheatermakers uit de hele wereld samenkomen en bijzondere artiesten in de spotlights staan, dit jaar onder meer de Belgische band Dez Mona en Nora Fischer.

Vanaf 30 maart vind je het volledige programma op onze website en start de online kaartverkoop. Op de hoogte blijven van alle actualiteiten? Zet jezelf dan op aanwezig in het Facebookevenement.

Terug