Nieuws

Openingsweekend #ODR17 groot succes

De twaalfde editie van Operadagen Rotterdam is in volle vaart! Vrijdag 12 mei openden artistiek directeur Guy Coolen en wethouder Pex Langenberg het festival met een openingstoespraak.

Vervolgens was het aan de artiesten: zij brachten opera en muziektheater anno nu in alle hoeken en gaten van Rotterdam. In de Rotterdamse Schouwburg speelde in een uitverkochte Grote Zaal Dagboek van een verdwenene. Aansluitend verspreidde het publiek zich uit door de hele Rotterdamse Schouwburg voor First Night at the Opera. De hal van de Schouwburg, festivalhart van #ODR17, was het hele weekend een feestelijk centrum van het festivalgedruis.

Voorstellingen op locatie
Vele festivalbezoekers verlieten dit weekend de gebaande paden. In De Wasserij, voor de gelegenheid omgetoverd tot oneindig spiegelpaleis, dompelden zij zich onder in performance-opera Freddie. Op het dak van de Bijenkorf was een uitverkocht rooftop concert. In een tot de nok toe gevulde Paradijskerk luisterden honderden mensen naar de Italiaanse klavecimbelspeler Marco Mencoboni. In Fit For Free werkten vele festivalbezoekers zich samen met Huba de Graaff in het zweet tijdens een flinke opera-work-out. Er werd ook veel bewogen tijdens de Nachtwandeling en Operafietstocht, beide langs minivoorstellingen op avontuurlijke binnen- en buitenlocaties in en om Katendrecht.

Hoogtepunten
Enkele festivalhoogtepunten van het openingsweekend: de Griekse opera en alternatieve stadsgids Revolt Athens, en de culinaire muziektheatervoorstelling en reisdocumentaire Nachtschade: Aubergine. De komende zeven dagen zijn nog genoeg highlights te zien, zoals Have a Good Day!: een opera voor tien supermarktcassi├Ęs van het Finse OPEROMANIJA. Ook bijzonder is Shorelines, een beeldend concert ge├»nspireerd op de Watersnoodramp van 1953, met de jonge sterren van het Ragazze Quartet. Van veel hoogtepunten zijn nog maar enkele kaarten beschikbaar, wacht daarom niet te lang en bestel makkelijk en snel online.

In beeld
Hieronder een selectie foto's van het openingsweekend. Meer foto's vind je op de mediawand in de Rotterdamse Schouwburg en in het online #ODR17 foto- en videoboek.

Terug