Nieuws

Voorkom een hartaanval met Opera Buffa!

"Wie 10 jaar lang elke dag een reep pure chocola eet, loopt minder risico op hartaanvallen en beroertes", zo schrijft Nu.nl vandaag in de cateorie 'gezondheid' naar aanleiding van een recent onderzoek. Begin vandaag nog aan een chocoladedieet in de Rotterdamse Schouwburg bij 'Opera Buffa'. Laat je door Don Giovanni verleiden en geniet van heerlijke chocolade!


Minder risico dankzij een chocoladedieet
"Wie 10 jaar lang elke dag een reep pure chocola eet, loopt minder risico op hartaanvallen en beroertes", zo schrijft Nu.nl vandaag in de cateorie 'gezondheid'. Het gaat dan wel om erg bittere chocola, met minstens 70 procent cacao. Onderzoek onder 2013 Australiërs toonde aan dat het 70 dodelijke hartaanvallen kan voorkomen op elke 10.000 chocolade-eters in een periode van 10 jaar. ''Deze donkere chocola kan een alternatief zijn voor of een aanvulling op medicijnen voor hartpatiënten'', stelde onderzoekster Ella Zomer van de Monash University in het British Medical Journal.

Klik hier voor het volledige artikel. 

Opera Buffa
Begin vandaag nog met een chocoladedieet bij de voorstelling Opera Buffa in de Rotterdamse Schouwburg! Hierin slaan Laika en Muziektheater Transparant de handen in elkaar voor een eigenzinnige bewerking van W.A. Mozarts Don Giovanni, een combinatie van muziek, zang, spel en... chocolade. Mozart zelf noemde zijn Don Giovanni een 'opera buffa', een onderhoudende opera met een luchtige ondertoon.
vr 1 en za 2 juni, 19.00 uur 

Terug