Nieuws

Bariton Florian Boesch vervangt Magdalena Kožená

Vanmorgen ontvingen de Doelen en Operadagen Rotterdam het bericht dat mezzosopraan Magdalena Kožená vanwege een zware verkoudheid genoodzaakt is om haar recital Rêve d'amour a.s. met pianist Malcolm Martineau op zondag 3 juni te annuleren. Operadagen Rotterdam en de Doelen hebben op zeer korte termijn de vermaarde Oostenrijkse bariton Florian Boesch bereid gevonden om haar te vervangen voor deze recital.Veel gevraagde en graag geziene solist

Operadagen Rotterdam en de Doelen hebben op zeer korte termijn de vermaarde Oostenrijkse bariton Florian Boesch bereid gevonden om haar te vervangen voor de 'Rêve d'amour' recital. Deze veelzijdige en veel gevraagde bariton is een graag geziene solist in de grote internationale operahuizen en concertzalen. Hij wordt vooral geroemd vanwege zijn loepzuivere, soepele en warme stem, en vanwege zijn vlijmscherpe, intelligente en soms theatrale Lied-vertolkingen.


Een hoogwaardig alternatief

Met Malcolm Martineau, een van zijn vaste Lied-begeleiders, zal Florian Boesch Franz Schuberts Winterreise ten gehore brengen. Hoewel wij de annulering van Magdalena Kožená zeer betreuren, prijzen we ons gelukkig met de onverwachte kans om dit meesterwerk te beleven tijdens de Operadagen: een hoogwaardig alternatief voor de liefhebber van het Lied. Malcom Martineau en Florian Boesch brachten onlangs een bekroonde cd van deze liedcyclus uitgebracht.


"Volle bariton met een uiterst breekbare toon"
Over deze opname schreef het Nederlandse tijdschrift Klassieke Zaken: "Tegen het einde van zijn leven componeerde Schubert de liedcyclus Winterreise – op tekst van Wilhelm Müller, net als Die schöne Müllerin. Hij liet zijn vriend Joseph von Spaun weten dat hij deze liederen mooier vond dan welke andere ook. Von Spaun was ontsteld over de duisternis van het werk, maar de componist voorspelde hem dat ook hij ervan zou gaan houden. Een must voor iedere zanger om de Winterreise te vertolken. Benjamin Britten (in zijn hoedanigheid als pianist) en de tenor Peter Pears bogen zich vele malen over de cyclus. Britten concludeerde dat hij iedere keer weer verrast werd, niet alleen door het buitengewone meesterschap van het werk, maar ook door het blijvende mysterie. De rijkdom van het mysterie komt op de nieuwe opname van de bariton Florian Boesch en pianist Malcolm Martineau wondermooi naar voren. Boesch wendt al zijn vermogens aan, een geraffineerd vibrato, een prima adembeheersing, om zijn tocht zo veel mogelijk vertelkracht mee te geven. Fraai ook hoe hij naast zijn volle bariton een uiterst breekbare toon tot zijn beschikking heeft. Martineau weet wat begeleiden is: Boesch en hij vormen een fijn duo."

Met het management van Magdalena Kožená wordt er gezocht naar een nieuwe datum voor haar recital met Malcom Martineau. Kaartkopers van Rêve d'amour krijgen het door hen betaalde bedrag voor de kaarten zo spoedig mogelijk teruggestord op hun rekening.

 

Terug