Nieuws

Voorstelling Bear V Shark verovert Nederland

Na de première van Bear V Shark tijdens Operadagen Rotterdam 2012 trekt ALBA Theaterhuis heel Nederland door om dit muziektheatraal exces over mediahypes en de zoektocht naar het ware (naar een boek van Chris Bachelder) te verkondigen. En met succes! Ook in Den Bosch tijdens het muziek- en theaterfestival Boulevard waren bezoekers laaiend enthousiast. (foto: Hans Hijmering)

 
De voorstelling
Bear V Shark laat zien hoe Mr. Norman wordt ingepakt door de hype rondom een gevecht tussen een beer en een haai in de Darwin Dome in Las Vegas. Mr. Norman denkt te zoeken naar iets wezenlijks van waarde, maar wordt ongemerkt gemanipuleerd door de media die alles opkloppen tot absurde proporties. Pas op! Bear V Shark bevat pseudo-wetenschap, verantwoord nieuw akoestisch werk en onverantwoorde wegwerpmuziek voor tape en zang.

Klik hier voor de trailer van Bear V Shark


Over ALBA Theaterhuis
ALBA theaterhuis maakt muziektheater waarin jonge performers, zangers, muzikanten, maar ook schrijvers en componisten elkaar ontmoeten op de werkvloer. De wederzijdse inwerking van hun disciplines bewerkstelligt een rijke theatertaal die toegankelijk is zonder aan de complexiteit van menselijke conflicten voorbij te gaan.


Speellijst
Na optredens in Rotterdam, Den Haag en Den Bosch schittert de voorstelling dit jaar nog enkele keren.
Donderdag 4 & vrijdag 5 oktober: Korzo te Den Haag
Dinsdag 9 oktober: Huis a/d Werf te Utrecht
Donderdag 1 november: Ostadetheater te Amsterdam

Terug