Nieuws

Operadagen Rotterdam niet weg te denken uit de stad

Operadagen Rotterdam is verheugd dat het college van Rotterdam, evenals de Rotterdams Raad van Kunst en Cultuur van mening is dat het festival niet meer is weg te denken uit deze stad. Met het verdelingsvoorstel, dat thans aan de Gemeenteraad wordt voorgelegd, krijgt Operadagen Rotterdam de gelegenheid zich de komende vier jaar te blijven manifesteren.


Pijnlijke en verdrietige consequenties
De mogelijkheden van dit Internationaal in aanzien groeiende opera- en muziektheaterfestival zijn door de korting van meer dan 72% door de Gemeente Rotterdam van een andere orde. De organisatie bezint zich nu op plannen om haar functie in de stad zo zinvol mogelijk in te vullen. Niet alleen Operadagen Rotterdam, maar de gehele sector stond - in navolging van de zware ingrepen in het landelijk bestel - ter discussie. Het is heel pijnlijk en verdrietig tot welke consequenties dat heeft geleid. Voor Operadagen Rotterdam is het uiterst zuur dat het Onafhankelijk Toneel het moet ontgelden. Het theater- en operagezelschap dat in de voorbije jaren de hedendaagse opera in Rotterdam heeft herontdekt. Het regieteam van O.T. Theater & Opera O.T. tijdens Operadagen Rotterdam 2012.
Foto door Maarten Laupman.

Bouwen aan een stevige positie
Opheffen van het Onafhankelijk Toneel is méér dan een persoonlijk drama, het betekent dat Operadagen Rotterdam geen verankering meer heeft in een Rotterdams producerend opera- en muziektheatergezelschap. Dat de overheid pijnlijke keuzes moet maken begrijpt de organisatie, maar muziek en de podiumkunsten worden zwaar getroffen door de bezuinigingen. Operadagen Rotterdam en haar partners blijven bouwen aan een stevige positie voor hedendaags opera en muziektheater in de stad Rotterdam.

 

Terug