Nieuws

Operadagen tipt: 'Manon' van Opera Zuid

Operadagen Rotterdam tipt regelmatig concerten en voorstellingen buiten de stad. Op vrijdag 16 november vindt de première plaats van 'Manon' door Opera Zuid. Een eigentijdse versie van het verhaal door de jonge getalenteerde regisseur Lotte de Beer. De voorstelling wordt gezongen in het Frans.Het verhaal

Om Manon Lescauts opvoeding in goede banen te leiden, wordt ze door haar ouders naar een klooster in het rijke Westen gestuurd om daar te werken. Onderweg ontmoet ze haar grote liefde, de rijke Chevalier des Grieux, en ze gaat met hem samenleven. Manon en Chevalier des Grieux gaan een armoedig bestaan tegemoet, omdat Des Grieuxs vader hen financieel niet meer ondersteunt. Dan valt Manon voor de charmes van de rijke De Brétigny. Wanneer ze hoort dat haar voormalige geliefde Des Grieux geestelijke is geworden, besluit ze hem op te zoeken. Ze overtuigt hem ervan met haar mee te gaan. Om niet weer in armoede te hoeven leven, besluiten ze een gokje te wagen in een casino. Ze worden ge­arresteerd en beschuldigd van vals spel. Wanneer Des Grieux vrijkomt, hoort hij dat Manon het land uitgezet zal worden. Hij vindt haar terug, maar Manon is zo verzwakt dat ze sterft.

Speeldata in november
Vr 16 en zo 18 november - Theater aan het Vrijthof (Maastricht)
Di 20 november - Lucent Danstheater (Den Haag)

Cast
Libretto van Henri Meilhac en Philippe Gille naar de roman L'Histoire du Chevalier Des Grieux et de Manon Lescaut van Abbé Prévost.
regisseur Lotte de Beer
dirigent Ivan Meylemans
assistent-dirigent / koorleider Tjitte de Vries
decorontwerp Marouscha Levy
kostuumontwerp Jorine van Beek
lichtontwerp Wijnand van der Horst
orkest Limburgs Symfonie Orkest
koor Het Zuidelijk Theaterkoor
met o.a.:
Kim Savelsbergh als Manon
Rafael Vázquez Sanchís als Le Chevalier des Grieux

Terug