Nieuws

Schumann Liedrecitel

Operadagen tipt regelmatig concerten en voorstellingen buiten de stad. Op vrijdag 30 november intieme liederen met de allure van een opera in Muziekgebouw aan het IJ. We kennen haar al van een liedrecitel tijdens Operadagen Rotterdam 2011, de beroemde Oostenrijkse mezzosopraan Angelika Kirchschlager. Zij maakt van de Schumann liedrecitel een onvergetelijke ervaring. Met een inleiding door de veelvelovende sopraan Bernadeta Astari.Intieme liederen
Het is een bijzondere belevenis de beroemde Oostenrijkse mezzosopraan Angelika Kirchschlager in een liedprogramma te horen. Met haar achtergrond als operazangeres geeft zij alle intieme liederen de allure van een kleine opera. Zo wordt haar Schumann-avond een onvergetelijke ervaring. Dat Schumann een favoriet van haar is, blijkt uit de twee prachtige Schumann-cd's die zij maakte met pianist Helmut Deutsch.

Rijke ervaring
Kirchschlager speelde aanvankelijk slagwerk en piano vóór zij op haar achttiende haar ware roeping volgde. Bij het conservatorium van Wenen auditeerde zij met een lied van Schumann: 'ik zong over het groene gras en droeg een groene trui.' Groen is zij inmiddels allang niet meer, want zij heeft een rijke ervaring met liederen en opera's van onder anderen Händel, Mozart en Richard Strauss.

'Angelika Kirchschlager is een van de meest gevierde en veelzijdige operazangeressen ter wereld' (The Independent)

Meer informatie & kaartverkoop >


Terug