Nieuws

Kaarten voor het slotconcert Operadagen 2013 zijn nu verkrijgbaar

Sprankelend festivaleinde door de Nationale Reisopera en het Nederlands Blazersensemble onder regie van Xander Straat en gepresenteerd door Tania Kross.

Bekende muziekstukken in spraakmakende, meeslepende arrangementen worden gezongen door het nieuwe zangersensemble van de Nationale Reisopera in een regie van Xander Straat. Ze geven een voorproefje van de opera's die de Reisopera in seizoen 2013/14 presenteert: Tristan und Isolde (Wagner), Il barbiere di Siviglia (Rossini) en The Fairy Queen (Purcell). Ook gedeelten uit de Johannes Passion van Bach komen langs, net als stukken uit opera's die over een paar jaar te zien zullen zijn, zoals Bizet's Parelvissers en Mozart's Cosi fan Tutte.

Het ensemble van jonge, getalenteerde, zangers gaat een op maat gesneden ontwikkelings- en ervaringsprogramma van twee tot vier jaar volgen bij de Nationale Reisopera. Het ensemble neemt kleinere rollen in reguliere producties voor zijn rekening, of grotere rollen in kleinere producties. Ze worden gecoacht door zangers en regisseurs met internationale ervaring. Op deze manier worden de talenten van vandaag klaargestoomd voor de nationaal en internationale podia van morgen.

De inspirerende klanken van het Nederlands Blazers Ensemble begeleiden het zangersensemble. Het Nederlands Blazers Ensemble brengt daarnaast ook enkele stukken uit eigen repertoire ten gehore.

De presentatie van deze avond is in handen van de bekende Nederlands-Antilliaanse mezzosopraan Tania Kross.

Terug