Nieuws

 • Operadagen Rotterdam en Music Theatre NOW Network

  The Music Theatre NOW Network is initiatiefnemer en coördinator van verschillende muziektheateractiviteiten wereldwijd. In 2016 host Operadagen Rotterdam de competitie van het netwerk Music Theatre NOW Competition.

  lees meer
 • Tien jaar Operadagen Rotterdam

  Operadagen Rotterdam bestaat in 2015 tien jaar. Na Vrijheid en Broederschap staat de tiende editie in het teken van Gelijkheid. Van vrijdag 22 tot en met zondag 31 mei is door heel Rotterdam het nieuwste van het nieuwste op het gebied van opera en muziektheater te zien.

  lees meer
 • Win 2 kaarten voor het Bachfestival Dordrecht

  Speciaal voor Operadagenbezoekers geeft het Bachfestival Dordrecht twee concertkaarten weg voor het concert van Il Gardellino op 24 september om 20.00 uur met een concertinleiding om 19.15 uur in de Oude Kerk in Zwijndrecht. In het concert van Il Gardellino klinken enkele geliefde solocantates (waaronder Ich habe genug, Bwv 82) naast werken waarin een instrument een solistische rol opeist.

  lees meer
 • Operacursus seizoen 2014-2015

  Wegens groot succes organiseren de Rotterdamse Schouwburg, het nieuwe Luxor Theater en de Doelen volgend seizoen opnieuw de operacursus.

  lees meer
 • Grenzen opera verder opgerekt & bezoekersaantal stijgt

  'Als dit opera is dan ben ik een liefhebber!' Het publiek vroeg zich tijdens de negende editie van Operadagen Rotterdam regelmatig af wat er anno nu kan worden verstaan onder opera en dat is precies waar het festival voor staat: verwondering, avontuur, afwisseling en het opzoeken van grenzen.

  lees meer
 • NTR documentaire

  Heb je de cameramensen zien lopen?
  MOOIS regisseur Christiaan van Schermbeek maakte over de Operadagen Rotterdam een korte documentaire voor NTR Podium. Uitzending is op zondag 25 mei, 13.00 uur, Nederland 2.

  lees meer