Nieuws

 • Succesvol openingsweekend!

  Afgelopen zaterdag was de officiële aftrap van het festival. Er werd gegeten op het podium van het nieuwe Luxor Theater, waar sfeervolle biertafels stonden. Het thema broederschap werd hier in de praktijk getest: de lange tafels en smalle bankjes verplichtten tot samenwerking. Kommen soep werden doorgegeven, drankjes gedeeld en brood kwam in grote manden uit het plafond naar beneden dalen. VieVox, een a capella gezelschap van voormalige Wiener Sängerknaben, luisterde de avond op met onder ander 'Ode an die Freude', waarbij meegezongen mocht worden.

  lees meer
 • Operadagen pop-up

  Pop-ups zijn hip. En weet je wat nou zo leuk is? Naast het reguliere programma zijn er ook verschillende pop-ups van Operadagen in de stad. 

  lees meer
 • Bijzondere festivallocatie: de Bijenkorf Rotterdam

  De concerten vinden niet alleen plaats in huis bij bekende partners als de Rotterdamse Schouwburg, het nieuwe Luxor Theater en de Doelen, maar zijn ook te vinden op verrassende locaties in Rotterdam. In de Bijenkorf Rotterdam geniet je van diverse operaoptredens in het eerste festivalweekend van 17 en 18 mei.

  lees meer
 • TENT presenteert: To The Woods

  "Inside all of us is... hope. Inside all of us is... fear. Inside all of us is... adventure. Inside all of us is a wild thing."

  Op 24 mei is TENT een van de locaties van Femmes Fatales - de operawandeling en op zondag 25 mei presenteren zij in het kader van Operadagen Rotterdam om 14.00 en om 17.00 uur To The Woods, een muziektheaterperformance die begint als een realistische lezing maar ontaardt in een fantasierijke wereld van Wildemensen, een groep individuen die zich heeft afgezonderd van de samenleving en de natuur is ingetrokken op zoek naar zijn ware gedaante.

  lees meer
 • PARSIFAL toen en nu

  Waar ging de laatste opera die Wagner toen componeerde over en wat voor versie presenteert regisseur Arlon Luijten nu?

  lees meer
 • KING ARTHUR toen en nu

  Wat hield de semi-opera van Henry Purcell in? En hoe heeft regisseur Paul Koek het werk gebruikt in de voorstelling Arthur?

  lees meer
 • MACBETH toen en nu

  Hoe zag Verdi's orgineel eruit en hoe interpreteert regisseur Brett Bailey het origineel?

  lees meer
 • European Opera Days

  Voor de achtste maal openen operahuizen door heel Europa hun deuren en nodigen iedereen uit om opera te (her)ontdekken tijdens de European Opera Days op 10 en 11 mei 2014.

  lees meer