Nieuws

 • Opera in de voormalige strafgevangenis aan de Noordsingel

  Operadagen Rotterdam brengt van zaterdag 25 mei t/m zondag 2 juni opera en muziektheater in de theaters maar ook op bijzondere plekken in de stad. Zo wordt de voormalige strafgevangenis aan de Noordsingel tijdens het festival voor het eerst opengesteld voor publiek.

  lees meer
 • Eerste drie voorstellingen Operadagen Rotterdam 2013 bekend

  De eerste drie producties van het programma van Operadagen Rotterdam 2013 zijn bekend: Katia Kabanova door Theâtre des Bouffes du Nord, Songs of War door B'Rock en Moby Dick van de Veenfabriek. Kaartverkoop voor deze producties is vandaag gestart. Het festival vindt plaats van zaterdag 25 mei t/m zondag 2 juni en draagt het thema (R)evolutie: Vrijheid.

  lees meer
 • Opening Energiehuis met première De Stilte van Saar

  Beleef de wereldpremière van dit gloednieuwe muziektheaterstuk in het Energiehuis in Dordrecht op 22 februari. Een prikkelend en actueel verhaal over een meisje dat zichzelf is kwijtgeraakt, omdat ze zichzelf alleen maar kan zien door ogen van anderen. Door Muziektheater Hollands Diep in samenwerking met VOCAALLAB.

  lees meer
 • Operadagen Rotterdam klaar voor de toekomst

  In Operadagen Rotterdam werken een aantal Rotterdamse kunsteninstellingen samen om aanbod en productie van opera en muziektheater mogelijk te maken, kwalitatief te verbeteren en op elkaar af te stemmen. In het programma worden stedelijke, regionale, nationale en internationale initiatieven en voorstellingen in een zinvol en verrijkend programma samengebracht. Doel is om opera en muziektheater te presenteren als relevante kunstgenres voor de hedendaagse stad. Operadagen Rotterdam heeft onder de titel "de magie van het muziektheater" een inspirerend meerjaren beleidsplan voorgelegd aan de Rotterdamse Raad voor Kunst & Cultuur (RRKC), het adviesorgaan van de Gemeente Rotterdam, dat zeer lovend is over de ontwikkelingen van Operadagen Rotterdam

  lees meer