Nieuws

 • Audities jongerenopera Muziektheater Transparant

  In augustus 2013 produceert Muziektheater Transparant en Zeeland Nazomer Festival een nieuwe jongerenopera. Jaarlijks lokt het project tientallen jonge zangers en instrumentalisten van over de hele wereld naar deSingel in Antwerpen. Tijdens een korte maar intensieve creatieperiode worden de deelnemers geïntroduceerd in de wereld van barokmuziek en muziektheater. Ze worden nauw betrokken bij alle aspecten van de enscenering , krijgen een grondige training in barokmuziek en doen bovenal podiumervaring op in een professionele context.
  Het project is een uitgelezen kans om in een stimulerende omgeving je talent te ontdekken en te ontwikkelen. Vele jonge zangers en instrumentalisten vonden de voorbije jaren de weg naar de professionele opera-, muziektheater- of concertpraktijk na hun deelname aan de jongerenopera's van Transparant.

  lees meer
 • Acteur Jeroen Willems (50) overleden

  Operadagen Rotterdam betreurt de dood van acteur Jeroen Willems. In de festival editie van 2011 verzorgde hij spel en zang van de film in Lilith. Deze muziektheatervoorstelling beleefde tijdens het festival haar avant-première. Ook in de editie van 2014 zou Jeroen Willems een aandeel hebben en wel met een hoofdrol in King Arthur. Operadagen Rotterdam wenst alle nabestaanden veel sterkte.

  lees meer
 • Schumann Liedrecitel

  Operadagen tipt regelmatig concerten en voorstellingen buiten de stad. Op vrijdag 30 november intieme liederen met de allure van een opera in Muziekgebouw aan het IJ. We kennen haar al van een liedrecitel tijdens Operadagen Rotterdam 2011, de beroemde Oostenrijkse mezzosopraan Angelika Kirchschlager. Zij maakt van de Schumann liedrecitel een onvergetelijke ervaring. Met een inleiding door de veelvelovende sopraan Bernadeta Astari.

  lees meer
 • Operadagen tipt: 'Manon' van Opera Zuid

  Operadagen Rotterdam tipt regelmatig concerten en voorstellingen buiten de stad. Op vrijdag 16 november vindt de première plaats van 'Manon' door Opera Zuid. Een eigentijdse versie van het verhaal door de jonge getalenteerde regisseur Lotte de Beer. De voorstelling wordt gezongen in het Frans.

  lees meer
 • Operadagen sopraan wint prijs!

  Operadagen Rotterdam feliciteert met trots sopraan Gulnara Shafigullina. Zij won tijdens de 49e editie van het Internationaal Vocalisten Concours in 's-Hertogenbosch de 1e Opera Prijs.

  lees meer
 • Operadagen Rotterdam niet weg te denken uit de stad

  Operadagen Rotterdam is verheugd dat het college van Rotterdam, evenals de Rotterdams Raad van Kunst en Cultuur van mening is dat het festival niet meer is weg te denken uit deze stad. Met het verdelingsvoorstel, dat thans aan de Gemeenteraad wordt voorgelegd, krijgt Operadagen Rotterdam de gelegenheid zich de komende vier jaar te blijven manifesteren.

  lees meer
 • Nieuw: Doelen Magazine

  Op zaterdag 18 augustus verschijnt het nieuwe Doelen Magazine. Dit nieuwe magazine bevat de vertrouwde concertagenda maar vertelt ook het verhaal achter de programmering. Hoe komen de concerten in de Doelen tot stand? Welke verhalen gaan er achter de muziek schuil? Wat brengt de bezoekers naar de Doelen?   lees meer
 • Voorstelling Bear V Shark verovert Nederland

  Na de première van Bear V Shark tijdens Operadagen Rotterdam 2012 trekt ALBA Theaterhuis heel Nederland door om dit muziektheatraal exces over mediahypes en de zoektocht naar het ware (naar een boek van Chris Bachelder) te verkondigen. En met succes! Ook in Den Bosch tijdens het muziek- en theaterfestival Boulevard waren bezoekers laaiend enthousiast. (foto: Hans Hijmering)

   

  lees meer
 • Operadagen voorstellingen over de grens

  De producties van Operadagen Rotterdam worden vaak niet alleen in onze havenstad gespeeld. Over de grenzen is grote belangstelling voor deze opera en muziektheater stukken. Zo ook voor 'Lilith' (2012) en 'Das Lied von der Erde' (2011). In september dit jaar te zien in Antwerpen, Brugge en Brussel!

  lees meer
 • Een succesvol Operadagen Rotterdam 2012

  Ondanks sterk wisselende weersomstandigheden en in een tijd waarin bezoekersaantallen van opera- en muziektheaterproducties teruglopen, telde de zevende editie van Operadagen Rotterdam meer uitverkochte voorstellingen dan in voorgaande jaren.

  lees meer