Nieuws

 • Geef uw mening over de Operadagen

  Ook dit jaar voert Operadagen Rotterdam een kort onderzoek uit onder een gedeelte van de bezoekers om inzicht te krijgen in de publiekssamenstelling en de beoordeling van het festival. Graag horen we uw mening over uw bezoek aan deze editie van Operadagen Rotterdam. Hiervoor vragen we u een korte vragenlijst in te vullen. Als dank voor het invullen van de enquête, maakt u kans op een Bijenkorf Cadeaucard ter waarde van € 50.

  lees meer
 • Bariton Florian Boesch vervangt Magdalena Kožená

  Vanmorgen ontvingen de Doelen en Operadagen Rotterdam het bericht dat mezzosopraan Magdalena Kožená vanwege een zware verkoudheid genoodzaakt is om haar recital Rêve d'amour a.s. met pianist Malcolm Martineau op zondag 3 juni te annuleren. Operadagen Rotterdam en de Doelen hebben op zeer korte termijn de vermaarde Oostenrijkse bariton Florian Boesch bereid gevonden om haar te vervangen voor deze recital.

  lees meer
 • Voorkom een hartaanval met Opera Buffa!

  "Wie 10 jaar lang elke dag een reep pure chocola eet, loopt minder risico op hartaanvallen en beroertes", zo schrijft Nu.nl vandaag in de cateorie 'gezondheid' naar aanleiding van een recent onderzoek. Begin vandaag nog aan een chocoladedieet in de Rotterdamse Schouwburg bij 'Opera Buffa'. Laat je door Don Giovanni verleiden en geniet van heerlijke chocolade!

  lees meer
 • Win muziekopnames van Bear V Shark!

  Maak kans op 1 van de 5 USB-sticks met daarop de voorstellingsmuziek van Bear V Shark! Wat moet je hier voor doen? Alleen maar een entreekaart kopen! De eerste vijf kopers na 20.00 uur vandaag ontvangen de felbegeerde USB-stick.

  lees meer
 • Wat zingen voor Rotterdammers betekent

  Op zaterdag 26 mei 2012 vond het korenproject 'Zo Zingt Rotterdam!' plaats in de Rotterdamse Schouwburg. Ruim 1.000 zangers en zangeressen zongen uit volle borst in het festivalhart. Bekijk de filmpjes van een aantal koren waarin zij uitleggen wat zingen voor hen betekent.

  lees meer
 • The Tyrant: bepaal zelf de toegangsprijs!

  Artistiek leider Guy Coolen deelt graag zijn 'geheimtip' van het festival: The Tyrant. Dit nog onbekende stuk verdient volgens hem een net zo groots publiek als de grootheids van de voorstelling. Om u kennis te laten maken met deze internationale topproductie, mag u zelf de toegangsprijs bepalen. Wat is volgens u The Tyrant waard?

  lees meer
 • Opening Operadagen Rotterdam

  Op vrijdag 25 mei start Operadagen Rotterdam! Graag nodigen we u uit voor een bescheiden festivalopening op het Schouwburgplein, voordat het omvangrijke festival in heel de stad losbarst!

  lees meer
 • Congres Podiumkunsten 2012

  Binnenstebuiten, omgekeerd en ondersteboven. De podiumkunsten worden flink door elkaar geschud. De verstevigde blik van buitenaf dwingt ons onszelf met een scherpe blik onder de loep te nemen. Krijgen kunst en cultuur een rol toebedeeld of bepalen we zelf welke dat zou moeten zijn? Of is de huidige opschudding niets meer of minder dan een botsing tussen de oude en de nieuwe cultuur?

  lees meer