Nieuws

 • Nog meer 'Traagheid'!

  Traagheid is een wervelende voorstelling gebaseerd op 'de wet van Kundera'. Hoe langzamer het gebeuren, des te intenser de herinnering. En omgekeerd: hoe sneller men leeft hoe makkelijker men vergeet. Beleef naast de voorstelling (wereldpremière!) ook een 'after-talk' en het speciale zaterdag-arrangement.

  lees meer
 • Zo Zingt Rotterdam live bij Paul de Leeuw!

  Honderden zingende Rotterdammers zijn a.s. zaterdagavond te gast bij 'Pau!l', het pittige en live amusementsprogramma op Nederland 1. Namens het project 'Zo Zingt Rotterdam!' van Operadagen Rotterdam zingen zij het lied 'Droomland', samen met Paul de Leeuw.

  lees meer
 • Operadagen in de oude Tramremise

  In de tijdelijke winkel van 'Vermeyden wijnen en delicatessen' in de oude Rotterdamse Tramremise zullen twee sopranen, de Russische zusjes Shafigullina, prachtige en smakelijke liederen en aria's ten gehore brengen. Geniet op zaterdagmiddag 12 mei van dit smakelijke evenement met opera, een proeverij en een culi-talkshow door John Buijsman!

  lees meer
 • 'Opera & de stad' wandeltour

  Wandel mee door Rotterdam met de Operadagen i.h.k.v. de European Opera Days! Op zondag 6 mei vindt tijdens architectuurfestival ZigZagCity de 'Opera & de stad-tour' plaats. Op drie plaatsen in en om de Lijnbaan klinkt voor u lieflijke, romantische en stoere operazang.

  lees meer
 • Voorproefje Zo Zingt Rotterdam!

  Dit weekend is Operadagen Rotterdam aanwezig in het stadscentrum tijdens het nieuwe architectuurfestival ZigZagCity. Tijdens dit festival beleef je Rotterdam op een onverwachte manier. Het Operadagen korenproject Zo Zingt Rotterdam! draagt hier een steentje aan bij.

  lees meer
 • Uw mening is belangrijk!

  Kaarten winnen voor voorstelling 'Het Spookhuis der Geschiedenis'? Vul dan onze enquête in. In opdracht van Operadagen Rotterdam voert student Sanne Jacobs onderzoek uit onder ons publiek. Alvast hartelijk dank voor uw medewerking!

  lees meer
 • Advies RRKC: 'Een venster op de toekomst'

  De Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur heeft op verzoek van het gemeentebestuur een advies opgesteld over de verdeling van het budget voor de cultuurplanperiode 2013-2016. Deze week maakte de raad haar advies bekend. Inmiddels daalt het stof neer en is er zicht op het cultuurlandschap voor de komende vier jaar.

  lees meer
 • Stem op 'Het Geluid van Rotterdam'

  Het Geluid van Rotterdam is één van de genomineerde initiatieven voor het eerste Stadsinitiatief Rotterdam. 

  Tot en met 12 maart 2012 kiezen de Rotterdammers het beste idee om de stad mooier en leuker te maken. Het winnende initiatief wordt gerealiseerd. Rotterdam, laat je horen!

  lees meer